– Bare betal Liverpool det de vil ha!

Sepp van den Berg gjør sakene sine bra på utlån i Preston.

Onsdag kveld tok Preston North End en veldig imponerende 2-0-seier borte mot et opprykksjagende West Bromwich.

Etter seieren på The Hawthorns har Liverpools utlånte forsvarsspiller Sepp van den Berg fått mye skryt. Nederlenderen ble belønnet med karakteren 8 på LancsLive sine spillerbørs

«Forsvarte seg strålende gjennom hele kampen. Så fokusert, og han var der i avgjørende øyeblikk for å stoppe farlige angrep. Han stoppet Matt Phillips to ganger, og Karlan Grant i starten av andreomgangen, med en fantastisk takling», står det i spillervurderingen.

20-åringen fra Zwolle var midtstopper i Liverpool, men i Preston har han blitt brukt som høyre vingback.

– Beste jeg har sett

Van den Berg fikk en halv sesong i Preston også forrige sesong, da Liverpool kjøpte Ben Davies fra samme klubb.

Etter 16 kamper i Championship forrige sesong, returnerte til Deepdale før denne sesongen. Han har hatt fast plass, og spilt 31 kamper for klubben denne sesongen. Han har også scoret to mål. Denne sesongen har han også kommet med på det nederlandske U21-landslaget.

Se noe av det den unge forsvarsspilleren har gjort denne sesongen.

På sosiale medier fikk rødtoppen ros på lørdag. Preston-supporteren Jordan Roberts var spesielt imponert.

«Sepp van den Berg er kanskje den beste forsvarsspilleren jeg noen gang har sett i en Preston-drakt. Betal Liverpool det de vil ha», twitret han

«La oss være ærlige, Sepp van den Berg er den beste spilleren i verden, og Ryan Lowe er den beste manageren som har stått på en sidelinje», skriver Preston-supporteren «Dan», som kanskje drar på litt ekstra. 

«Gjør alt for å beholde Sepp van den Berg», skriver Preston-supporteren Oliver, som dessverre tror han vil gå videre til større ting. 

Var veldig ettertraktet

Da Liverpool sikret seg van den Berg sommeren 2019, var det i konkurranse med Ajax, PSV Eindhoven, Sampdoria og Bayern München. Han var 17 år gammel da han kom, og kostet 1,3 millioner pund. Summen kan potensielt stige til 4 millioner pund.

Tidligere denne sesongen fikk han spille mot Liverpool da de røde møtte Preston i ligacupen.

– Selvsagt skal han spille. Dersom du ønsker å bli kokk, må du bruke mye tid på kjøkkenet. Så hvilken melding vil vi sende ut dersom vi låner ut spillerne våre for at de skal spille gode kamper, og så kommer det en stor kamp, og vi lar dem ikke spille?, sa Lijnders på pressekonferansen før den kampen i slutten av oktober.

Han har også imponert lagkameratene. Joe Rafferty spiller på motsatt back i Preston-laget.

– Fysisk er han et beist. Han har alle egenskapene. Han er stor, han er sterk og kraftig, og han er hurtig. Ikke bare det, han er også veldig god teknisk. Det var nok derfor Liverpool kjøpte ham, sa Rafferty til The Athletic tidligere denne sesongen. 

Han er utlånt til Preston for hele denne sesongen. Preston er nummer 13 i Championship, med åtte poeng opp til playoff-plass med én kamp mindre spilt.