Dette skriver avisene:«Han har en usedvanlig sikkerhet og et delikat touch som det oser klasse av»

Shrewsbury Town sjokkerte de fleste da de tok ledelsen på Anfield, før Liverpools akademi sørget for balanse i regnskapet og to brasilianere ga de røde en komfortabel seier. Dette skriver avisene etter FA-cupkampen på Anfield.

Det gikk et jordskjelv gjennom L4 da Shrewsbury Town tok ledelsen på Anfield og 6000 tilreisende supportere mistet fatningen på Anfield Road End. Men takket være akademiet, og to brasilianere, var det Liverpool som kom seirende vekk fra FA-cupens tredje runde. Dette skriver avisene etter 4-1 på Anfield.

«Litt strengt»

«I åtte minutter våget gjestene å drømme», skriver Paul Joyce i The Times. «Den nigerianske spissen Daniel Udohs fine mål hadde gitt League One-laget ledelsen, Liverpool klarte ikke å finne noen form for rytme, og ferten av en overraskende seier inspirerte lagkameratene hans.»

Men så ble de dratt ned på jorda igjen. «Blandingen av ungdom og erfaring i vertenes rekker sørget for at de kom seirende ut, med Kaide Gordons utligning som gjorde ham til klubbens nest yngste målscorer med 17 år og 96 dager.»

«Elijah Dixon-Bonner og Max Woltman fikk sine første seniorstarter, og med 22 år og 187 dager var gjennomsnittsalderen til startelleveren de fjerde yngste i klubbens historie.»

Liverpool tok ledelsen med en straffescoring fra Fabinho. «Klopp byttet inn både Takumi Minamino og Roberto Firmino: sistnevnte sikret seieren med 12 minutter igjen på klokka. Godt forarbeid fra Bradley gjorde at han kunne sende balle til Konate, Firmino tok kontroll over Konates mislykkede skudd og sendte ballen i mål med et frekt hælspark.»

FREKKAS: Roberto Firmino la på til 3-1 med dette frekke hælsparket.

FREKKAS: Roberto Firmino la på til 3-1 med dette frekke hælsparket.

«Fabinho scoret fra kloss hold etter at Kostas Tsimikas sitt frispark skapte panikk, i det som var det siste sparket på ballen. Sluttresultatet føltes litt overdrevent strengt.»

Blir han en av de store eller en av de glemte?

«Ser du på listen over Liverpools yngste målscorere, finner du et utvalg av de legendariske, de store og de glemte», skriver Chris Bascombe i The Telegraph. «På den ene siden finner du Michael Owen, Raheem Sterling og, for den eldre generasjon, Jimmy Melia. På den andre siden finner du prospektene som ikke klarte å leve opp til forventningene, som Ben Woodburn og Jordan Rossiter. Det gjenstår å se hvilke spillere Kaide Gordon vil sammenlignes med, men det vil være overraskende hvis hans første seniormål foran the Kop blir hans siste.»

«17 år og 96 dager gammel ble Gordon Liverpools yngste FA-cup-målscorer, og den nest yngste målscorer i klubbens historie i alle konkurranser. Med det utlignet han og satt en stopper for et Anfield-sjokk fra Shrewsbury Town. Jürgen Klopps Covid-plagede lag gikk til slutt videre med komfortable 4-1, etter at den brasilianske duoen Roberto Firmino og Fabinho pyntet på resultatet.»

«Klopp var tilbake på sidelinjen etter hans Covid-fravær, men startelleveren minnet litt om et lappeteppe til tross for nok seniorspillere til å sikre at alt annet enn hjemmeseier ville blitt registrert på Richter-skalaen.»

«Så fort Liverpool fikk kontroll så de aldri ut til å være i fare, og tok ledelsen like før pause da forsvarsspiller Ethan Ebanks-Landell på uforklarlig vis bokset ballen fra Andy Robertsons frispark. Fabinho satte straffesparket i mål.»

«Selv om (målvakt) Marosi ble tvunget til en refleksredning for å hindre Elijah Dixon-Bonner i å øke ledelsen etter 47 minutter, var det ikke før Firminos innhopp at Liverpool økte ledelsen. Brasilianerens avslutning ga kampen det broderiet den trengte, med et nydelig hælspark etter 78 minutter – etter nok et innlegg fra den energiske nordiren Bradley.»

YNGST: Gordon er en av Liverpools yngste målscorere, og Chris Bascombe spør seg om han vil bli en av de store eller en av de glemte.

YNGST: Gordon er en av Liverpools yngste målscorere, og Chris Bascombe spør seg om han vil bli en av de store eller en av de glemte.

«Arvet Salahs vane»

«Med Mohamed Salah i Afrikamesterskapet, tok Kaide Gordon hans plass på høyre flanke og arvet hans vane med å score med venstrefoten», skriver Richard Jolly i The Independent. «En god forestilling fra Curtis Jones, som selv ble slynget frem i rekkene takket være et FA-cupløp, kan ha mer umiddelbar påvirkning da Liverpool nå må navigere seg gjennom en måned uten Salah og Sadio Mané.»

«Gordons store øyeblikk lettet Liverpools nerver. Han har en usedvanlig sikkerhet og et delikat touch som det oser klasse av. Han tok imot Conor Bradleys pasning i feltet, flyttet ballen fra høyre fot til venstre og plasserte skuddet i mål. Etter 17 år og 96 dager hadde han scoret foran the Kop. Assisten kom fra en annen unggutt på 18 år. De har en kombinert alder som er yngre enn James Milner.»

«Takumi Minamino og Firmino var tilbake som innbyttere og brasilianeren hang seg på Ibrahima Konates skudd og hælsparket inn Liverpools tredje mål, så problemene deres har kanskje lettet.»

«Dominerte – men slet»

«En utfordrende uke endte med nok et komplisert oppdrag for Liverpool, som de til slutt navigerte komfortabelt», skriver Andy Hunter i The Guardian. «Klopp kunne lede laget igjen etter å ha vært i isolasjon med Covid siden før møtet med Chelsea. Liverpool-manageren sluttet seg til laget på spillerhotellet søndag morgen og med positive tester som fortsatt preger troppen, sammen med skader og Afrikamesterskapet, ble han nødt til å improvisere i lagoppstillingen. Fire tenåringer –  debutanter fra start, Max Woltman, Gordon, Conor Bradley og Tyler Morton – startet for laget som også inkluderte erfaring i form av van Dijk, Andy Robertson og Fabinho. Men de ble nøye prøvet i første omgang av Shrewsburys disiplinerte og suverent velorganiserte kampplan.»

«Liverpool dominerte ballbesittelsen, men slet med å bryte gjennom de besøkendes bakvakt på fem menn, beskyttet av en kompakt midtbane-trio.»

Først var det altså Shrewsbury som tok ledelsen. «Klopp så forbløffet ut over hvor enkelt Shrewsbury skar gjennom laget hans. Liverpool reagerte dog skarpt og utlignet kjapt med et mål laget i deres eget akademi. Morton og Elijah Dixon-Bonner kombinerte og frigjorde Bradley på høyre side. Nordiren fant Gordon inne i straffefeltet, og den begavede spissens raske føtter gjorde at han fikk rom til å avslutte forbi Marosi.»

SIKKER FRA ELLEVE METER: Fabinho var trygg og god da han prøvde seg fra straffemerket og ga Liverpool ledelsen. Brasilianeren scoret også 4-1-målet.

SIKKER FRA ELLEVE METER: Fabinho var trygg og god da han prøvde seg fra straffemerket og ga Liverpool ledelsen. Brasilianeren scoret også 4-1-målet.

«Ikke spesielt briljante eller dårlige»

«I syv minutter så det ut som det kunne bli et jordskjelv, og så var det ti minutter med 1-1», skriver Riath Al-Samarrai i Daily Mail. «La oss kalle det for uskyldens tidsalder, før Liverpool fant nok hull i den gule veggen til å drepe det som var en usannsynlig historie.»

«De var ikke spesielt briljante, og de var heller ikke spesielt dårlige. Men det var en dominerende prestasjon pakket inn i følelsen av at det til tider var for mye strev for de som startet for Klopp. Det er takket være Shrewsbury. De møtte opp for kamp, og etter beste evne leverte de, først ved å gå opp til 1-0, og deretter til å begrense den påfølgende skaden.»

«4-1 er nok misvisende, både i den forstand at det bare var 2-1 frem til det 78. minutt, og også fordi det kunne ha vært mange fler, gitt at Liverpool hadde 83% ballbesittelse.»

«For Liverpool er det ikke mye å rope om fra en seier over et League One-lag, men Klopp kunne hente oppmuntrende informasjon fra det sterkt roterte laget han stilte med. Det meste vil dreie seg om utligningsmålet, som ble bygget av deres akademi.»