Finnen står bak halvparten av alle målene Norwich scorer

Det er ingen tvil om hvilken spiller Virgil van DIjk og co må være mest obs på i morgen.

Uværet fikk en del av skylden for at Liverpool ikke var på sitt beste borte mot Burnley i forrige ligakamp – da det høljet ned og blåste voldsomt.

Denne helgen er det igjen uvær i England, og denne gang er det stormen «Eunice» som herjer. Det er rødt farevarsel flere steder i England denne fredagen, og vi ser at SAS kansellerte flyet sitt fra Oslo til Manchester denne formiddagen.

Vindene vil avta utover lørdagen, og forhåpentligvis vil spilleforholdene være mer enn bra nok når Norwich står på motsatt banehalvdel på lørdag. Grunnen til at vi nevner vinden, er at Jürgen Klopp fikk veldig mye motbør da han skyldte på vinden når disse to lagene møttes i februar 2020.

De røde slet med å finne veien til mål, men takket være en fantastisk avslutning av Sadio Mané, holdt de røde seiersrekken gående, og økte avstanden på toppen av tabellen til 25 poeng, i en sesong der de senere skulle vinne ligamesterskapet.

Møter ligaens minst målfarlige lag

Når Norwich City gjester Anfield, tar de røde imot det som så langt har vært Premier Leagues minst målfarlige lag denne sesongen.

På 24 kamper har Norwich kun scoret 14 ganger i Premier League. Det er færrest scoringer av alle - med god margin.


Burnley er kjent for å være lite målfarlige, men Sean Dyche sine gutter har scoret 17, og de har tre færre kamper spilt enn Norwich denne sesongen.

Slik kommer målene

Vi har tatt en kikk i analyseverktøyet InStat på hvordan Norwich har scoret målene sine denne sesongen.

Scoring 1: Teemu Pukki mot Leicester - straffespark sikkert til høyre.

Scoring 2: Mathias Normann med en flott ball over Watfords forsvar, Pukki løper seg fri og avslutter sikkert inne i boksen.

Scoring 3: Hjørnespark mot Leeds der Andrew Omobamidele får gå opp og stange ballen i mål via tverrleggeren. Omobamidele er forøvrig skadet og mister kampen mot Liverpool.

Scoring 4: Mathias Normann med en flott soloprestasjon mot Brentford der han dribler seg fri og avslutter utenfor 16-meteren.

Scoring 5: Igjen mot Norwich, Teemu Pukki sikker fra straffemerket og setter ballen til venstre.

SCORET SEKS: Teemu Pukki har scoret seks av Norwich sine 14 mål.

SCORET SEKS: Teemu Pukki har scoret seks av Norwich sine 14 mål.

Scoring 6: Innlegg fra høyreback Max Aarons som kommer seg helt ned til linja. Pukki er på plass foran første stolpe og header ballen i mål.

Scoring 7: Nytt hjørnepark som Grant Hanley header inn via stolpen mot Southampton.

Scoring 8: Norwich står høyt i kampen mot Newcastle, og slår innlegg inn i boksen. Etter kaos og en retur fra Newcastle-målvakten kommer ballen til Pukki som banker den i mål på volley.

Scoring 9: Fra Norwich sin seier på Goodison. Her kommer Josh Sargent til innlegg fra høyre, som Michael Keane setter i eget mål bak Jordan Pickford.

Scoring 10: Igjen på Goodison, der Norwich kontret med den utlånte Manchester United-backen Brandon Williams. Han spilte gjennom til Adam Idah som avsluttet alene med Pickford. Idah er ventet å miste kampen mot Liverpool.

Scoring 11: Ny kamp mot Watford. Pukki stjeler ballen etter at Watford-forsvaret kløner, og slår inn foran mål til Josh Sargent som scorer sitt første Premier League-mål med en utrolig avslutning via tverrlegger.

Scoring 12: Innlegg fra venstre som stanges i mål av Josh Sargent som knuser sin mann i lufta.

Scoring 13: Idah, som ser ut til å miste kampen mot Liverpool, kom seg til linja og slo inn foran mål. Der var Juraj Kucka uheldig og satte ballen i eget nett.

Scoring 14: Fra forrige kamp mot Crystal Palace. Eit raid nedover på venstrekanten, innlegg i boks til Rashica som legger igjen, og Pukki som scorer med en flott avslutning fra 15 meter.

NORWICH SINE MÅL: Her kommer Norwich sine mål.

NORWICH SINE MÅL: Her kommer Norwich sine mål.

NORWICH SINE AVSLUTNINGER: Her har Norwich sine avslutninger denne sesongen kommet.

NORWICH SINE AVSLUTNINGER: Her har Norwich sine avslutninger denne sesongen kommet.

Teemu Pukki har altså stått bak halvparten av scoringene, med seks mål og én målgivende. To av målene har kommet etter selvmål.

NORWICH SINE ANGRIPERE: Tallene er hentet fra InStat.

NORWICH SINE ANGRIPERE: Tallene er hentet fra InStat.

Har scoret mot Liverpool før

Pukki var helt avgjørende da Norwich rykket opp til Premier League etter å ha vunnet Championship i 2018/19-sesongen. Da scoret han 29 mål på 43 kamper.

Han starter også bra i sin første sesong i Premier League, med 11 mål og tre målgivende – da han var Norwich sin klart farligste mann sist de var oppe.

Forrige sesong ble det nye 26 mål og fire målgivende i Championship, og nytt opprykk – før han denne sesongen altså har scoret seks mål.

Pukki har spilt fire kamper mot de røde – der tre av dem har vært i Premier League. I sesongpremieren i 2019/20-sesongen scoret han mot de røde, med en redusering da LFC allerede hadde en 4-0-ledelse.

Liverpool - Norwich spilles lørdag 16.00, og vises på TV 2 Sport Premium.