Var bare noen målpoeng unna den perfekte Wembley-opptreden

I noen sekvenser av ligacupfinalen så Wembley mer ut som Luis Diaz Arena.

På 1980-tallet var Liverpool så dominerende i de nasjonale cupene - fire strake ligacupseire fra 1981-1984 og to FA-cuptriumfer - at supporterne like greit døpte om Wembley til Anfield South. 

Det kallenavnet har mistet noe av sin validitet de siste årene, men søndag kveld var det igjen tilbake på folkemunne i Liverpool. 

Dersom Luis Diaz hadde kronet en mesterlig opptreden på Wembley med målpoeng søndag kveld, burde kallenavnet inneholdt hans navn. Til tider så Wembley (eller Anfield South) ut som Luis Diaz Arena i ligacupfinalen. 

Kjøpt for fremtiden - mektig god allerede

Da Liverpool kjøpte colombianeren i slutten av januarvinduet regnet alle med at det var et kjøp for fremtiden, som i beste fall skulle fases inn i cupene og med innhopp i viktige kamper denne sesongen. 

Bare dager senere gjorde han et strålende innhopp mot Cardiff i FA-cupen, og det var et varselskudd på det som var i vente. 

For Liverpool har ikke bare signert en spiller for fremtiden i 25 år gamle Diaz - dette er en spiller som kan bidra allerede denne sesongen. Mot Chelsea var han en nøkkel til at det ble triumf til slutt. 

FORTJENT HEDER: Diaz kunne løfte sitt første trofe med Liverpool etter bare en måned i klubben. Allikevel var han sterkt medvirkende.

FORTJENT HEDER: Diaz kunne løfte sitt første trofe med Liverpool etter bare en måned i klubben. Allikevel var han sterkt medvirkende.

Lekegrind

Colombianeren kjørte karusell med Trevor Chalobah, Cesar Azpilicueta og Reece James på Liverpools venstreside med sitt følsomme førstetouch og utrolige akselerasjon. 

Han bidro defensivt, og stjal til og med ballen fra ellers sikre N'Golo Kante ved en anledning. Samtidig spilte han medspillere opp i farlige posisjoner flere ganger, og kom til gode skuddmuligheter selv. 

Det så ut som om colombianeren kjedet seg til tider, og da bød han supporterne på frekke flikker og no-look-pasninger. 

I sekvensen under prøver Reece James å komme tett opp i ryggen på Diaz og hindre ham i å komme rettvendt, men da svarer 25-åringen med en flikk med innsiden av venstrefoten med skru i riktig retning. Selv når man ser det i sakte film er det vanskelig å forstå hvordan han får det til. 

Etterpå setter han opp Sadio Mane i en god posisjon med en no-look-pasning. 

Det så ut som at colombianeren var ute etter å vise seg frem i pre-season mot svakere motstand, ikke at dette var hans første cupfinale med Liverpool. 

Diaz ble belønnet med 8 på vår børs - ikke fordi vi har lave forventninger til ham så tidlig i Liverpool-karrieren, men fordi han enkelt og greit var Liverpools beste angrepsspiller. 

Hylles av legender

Jamie Carragher og navnebror Redknapp var samstemte i hyllesten av colombianeren. 

– Han var fantastisk. Jeg syntes han var Liverpools bestemann - han var utrolig. Det føltes som om Liverpool ble dårligere etter at han forlot banen. 

– Han ser ut som ekte vare. Han har bare spilt seks kamper, men han har muligens vært Liverpools beste spiller den perioden. Denne fyren ser ut som en ny suksesshistorie for Liverpools rekruttering, sa Carragher til Sky Sports. 

– Jeg tror han kommer til å bli en diamant for fotballklubben. Han er en veldig spesiell spiller og passer perfekt inn også. Han ser ut til å bli en sensasjonell spiller, sa Redknapp. 

Blir bare bedre

Det beste av alt er at han bare kommer til å bli bedre. Etter kampen fikk han spørsmål fra en i støtteapparatet om han hadde nytt anledningen. 

– Ja, men nå er jeg død, svarte colombianeren på spansk. Når han får en pre-season med Klopp og lærer seg språket vil det bare bli bedre. 

Det eneste som manglet søndag kveld var målpoeng, og Klopps trenerteam har vist tidligere at de kan forbedre spillere markant på dette området.

Gjør de det med Luis Diaz kan Liverpool ha sikret seg en av verdens beste angrepsspillere de neste årene. Allerede denne sesongen blir han vanskelig å benke for Klopp og co.