Ben Foster har plukket mange baller ut av nettet mot Liverpool– Jeg tror kanskje det er det beste laget jeg har spilt mot i hele min karriere

Store ord fra ligaens nest eldste spiller.

Det er kun Southamptons andrekeeper Willy Caballero som er eldre enn Ben Foster i Premier League. 38-åringen er den eldste spilleren som spiller tilnærmet fast, og denne sesongen har han stått 18 kamper så langt.

En av dem var mot Liverpool tidligere denne sesongen, og da brukte han veldig store ord da han snakket om kvaliteten på Liverpool-laget.

– Det laget er det mest velsmurte maskineriet, og best forberedte laget jeg har møtt mot i hele min karriere, sa veteranen på sin YouTube-kanal «The Cycling GK» etter at lagene møttes i oktober.

Det var en kamp de røde vant 5-0, etter scoringer av Sadio Mané, Mohamed Salah og et hattrick av Roberto Firmino.

Salah scoret «bare» ett mål, men det var en fantastisk scoring. Egypteren var målvaktens fokus etter kampen.

Det fikk litt ekstra oppmerksomhet at Foster hadde Salah som sin Fantasy-kaptein akkurat i den runden da han slapp inn den scoringen.

– Han har så kjappe føtter. Spillere er redde for å legge igjen en fot eller prøve å takle ham, fordi det er som å be om å få bort et straffespark. Du prøver å stoppe ham, felle ham, for når han er inne i boksen er det et mareritt, sa han til Daily Mail etter kampen.

– Jeg kunne egentlig ikke se det. Jeg husker at han hadde tre eller fire spillere rundt seg, og at han driblet seg rundt to, tre og fire, og så brukte han to av kroppene for å skjerme utsikten min til ballen og satte den i hjørnet. Det var veldig bra, sier Foster.

MOT SALAH: Mo Salah scoret et nydelig mål mot Watford i høst.

MOT SALAH: Mo Salah scoret et nydelig mål mot Watford i høst.

Han trakk frem egypteren som verdens beste spiller.

– Jeg vil ikke være uenig i at han er verdens beste spiller nå for å være ærlig. Det er øyeblikk når han får ballen at du som keeper blir bekymret. Han kan gjøre alt. Gå på innsiden, utsiden, passere – bevegelsene hans er utrolige. Og arbeidsinnsatsen hans, det er det jeg liker best. Han er villig til å løpe og jobbe, og det er så sjeldent for en spiller med alle de andre ferdighetene i tillegg.

– Som keeper tenker du «åh herregud, ikke la ham skyte», sier han videre.

I samtale etter kampen

TV-kameraene plukket opp at Salah og Foster var i dialog på banen.

– Det han sa til meg etter kampslutt. Det gjorde at jeg innså at han er helt, helt, helt på topp for øyeblikket, sa han videre.

– Det fikk meg til å tenke «åh, wow, du er så drevet, og så profesjonell. Du ønsker å bli så god som du bare kan». De hadde akkurat vunnet kampen 5-0. Mo Salah, jeg tror han scoret ett mål i kampen. Men han kom opp til meg etter kampslutt, og holdt hånden over munnen fordi han ikke ville at kameraene skulle se det. Han kom opp og sa «Ben, Ben…» «Dersom jeg hadde fått et straffespark, hvilken side ville du kastet deg?»

Spørsmålet fra Salah imponerte veteranen.

– Så snart han sa det, så tenkte jeg «åh, du din smarte gutt», fordi vi gjør researchen vår. Alle målvakter der ute gjør sin research på spisser, og vi finner ut hvor de har satt sine siste fire, fem eller ti straffespark. Salahs fem siste straffer hadde vært til høyre for keeperen. Så jeg sa til ham «jeg ville kastet meg til høyre, fordi du har satt dine siste fem straffer der». Så smilte han og sa «ja, takk skal du ha. Jeg bare må vite det».

– Så han var ikke bare fornøyd med å ha vunnet 5-0, ha scoret et utrolig mål, og vært banens beste. Han måtte også vite hver eneste lille detalj. Derfor er Mo Salah helt på toppen. Han er helt på topp.

Salah har scoret ni mål mot Watford siden han kom tilbake til engelsk fotball i 2017.

Mange kamper mot Liverpool

Foster mistet forrige kamp mot Everton, og har hatt perioder ute av laget denne sesongen. Nå skal han være skadefri og klar igjen før lørdagens kamp på Anfield.

Watford er nummer 18 på tabellen, og har tre poeng opp til Everton med to kamper mer spilt. De har sluppet inn 55 mål denne sesongen – kun Leeds United (67) og Norwich City (63) har sluppet inn flere.

Foster har spilt mot Liverpool 22 ganger i sin karriere, for Watford, Birmingham, West Bromwich og Watford igjen. På de 22 kampene har han fem seire, fem uavgjorte og tolv tap – og 37 ganger har han plukket ballen ut av eget nett.

Forhåpentligvis blir det flere denne gang, når disse lagene møtes igjen til helgen.

Liverpool - Watford spilles lørdag kl. 13.30, og vises på TV 2 Sport Premium.