Watford må være drittlei Klopp og Salah

Liverpool har utrolige tall å vise til mot Watford hjemme på Anfield.

Etter at Jürgen Klopp tok over Liverpool har Watfords besøk på Anfield vært særdeles lite fruktbare for Hertfordshire-klubben. Gultrøyene har nemlig tapt samtlige fem Premier League-kamper i Liverpools storstue siden tyskerens ankomst, og ikke nok med det, målforskjellen er på utrolige 20-1 i Liverpools favør.

Liverpool har vunnet 5-0 to ganger og 6-1 en gang, i tillegg til to 2-0-seiere.

Fotball er aldri plankekjøring, men basert på disse historiske datene er det nok få som levner nedrykkningstruede Watford noen sjanser til å ta poeng på Anfield i tidligkampen lørdag.

The Hornets ligger tredje sist i Premier League foran lørdagens kamp, og har to poeng opp til Everton på trygg grunn. Problemet for gultrøyene er imidlertid at de har to kamper mer spilt enn Goodison-klubben, og de har også to kamper mer spilt enn Burnley, som ligger på plassen bak med ett poeng mindre.

Liverpools angrepstrio Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino er nok en av grunnene til at Watford kvier seg til å besøke L4 for sjette gang under Klopps ledelse.

Salah har gjort utrolige ni mål på bare sju kamper mot Watford, og Firmino med åtte mål på 10 kamper og Mané med seks mål på åtte kamper, er ikke mye dårligere.

Hele laget er blitt byttet ut

Faktisk er det ingen av spillerne som startet Jürgen Klopps første kamp mot Watford på Anfield, i mai 2016, som fortsatt er i Liverpool. Om vi ikke teller med Sheyi Ojo, som spiller på lån hos Millwall og er på utgående kontrakt.

Da Liverpool vant 2-0 den gangen var det disse spillerne som startet kampen: Simon Mignolet, Alberto Moreno, Martin Skrtel, Jon Flanagan, Philippe Coutinho, Lucas Leiva (kaptein), Joe Allen, Jordon Ibe, Kevin Stewart, Sheyi Ojo, Christian Benteke.

Joe Allen gjorde kampens første mål ti minutter før pause, etter en assist fra Christian Benteke. Nevnte Ojo hadde målgivende på mål nummer to, som ble satt inn av innbytter Roberto Firmino med et kvarter igjen å spille.

Like etter ble Ojo byttet ut til fordel for Cameron Brannagan, mens også Connor Randall fikk en sjelden ligakamp, da han kom inn for Alberto Moreno to minutter før slutt.

Watford ble ledet av Quique Flores den gangen.

To mål av Mané

Da er det noen flere igjen fra det mannskapet som Klopp startet med da Liverpool banket Walter Mazzarris Watford hele 6-1 på Anfield i november samme år.

Startoppstillingen var Loris Karius, Nathaniel Clyne, James Milner, Joel Matip, Phiilippe Coutinho, Jordan Henderson, Adam Lallana, Lucas Leiva, Emre Can, Roberto Firmino og Sadio Mané.

Mané, Coutinho og Can sørget for at Liverpool-ledet 3-0 til pause. Firmino og Mané økte til 5-0 før Daryl Janmaat gjorde et trøstemål for gjestene et kvarter før slutt. Innbytter Georginio Wijnaldum fastsatte sluttresultatet til 6-1 på overtid.

Nederlenderen erstattet Mané bare tre minutter etter at senegaleseren hadde gjort sitt andre mål for dagen etter en times spill.

Daniel Sturridge kom inn for Lallana etter 70 minutter, mens Ovie Ejaria også fikk fire minutter på banen som erstatter for Coutinho.

Salah-show

I den første av de to 5-0 seirene, i mars 2018, gjorde Mohamed Salah fire av målene. To mål i begge omganger, og mellom der gjorde Roberto Firmino 3-0 fire minutter etter pause.

Klopp stilte med Karius, Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson, Matip, Wijnaldum, Henderson, Can, Firmino, Salah, Mané.

Emre Can måtte imidlertid ut før halvtimen var spilt, og inn kom James Milner. Alex Oxlade-Chamberlain og Danny Ings kom inn for Wijnaldum og Firmino i løpet av kampens siste tjue minutter.

Assistkongene leverte

I den andre 5-0-seieren, i februar 2019, ble både Sadio Mané og Virgil van Dijk tomålsscorere. Senegaleseren gjorde de to første målene før det var spilt tjue minutter. Midtveis i annen omgang økte Divock Origi til 3-0, mens Virgil van Dijk gjorde to mål på tre minutter på tampen av kampen.

Asisstkongene på sidebackene, Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson, slo til med henholdsvis tre og to målgivende.

Startoppstillingen: Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Joel Matip, Andy Robertson, Fabinho, Georginio Wijnaldum, James Milner, Sadio Mane, Mohamed Salah, Divock Origi.

Henderson, Lallana og Keita kom inn for Milner, Mané og Wijnaldum i løpet av kampens tjue siste minutter.

Salah igjen

I desember 2019 var det nok en gang Salah som viste seg som Watfords Nemesis. Egypteren gjorde begge målene etter målgivende fra Sadio Mané og Divock Origi.

Klopp stilte med Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Joe Gomez, James Milner, Georginio Wijnaldum, Jordan Henderson, Xherdan Shaqiri, Roberto Firmino, Sadio Mané, Mohamed Salah.

Andy Robertson erstattet Wijnaldum før timen var spilt, mens Alex Oxlade-Chamberlain kom inn for Shaqiri tjue minutter før slutt. Divock Origi fikk to minutter på tampen da Roberto Firmino ble byttet ut.

Liverpool - Watford spilles på Anfield lørdag klokken 13.30, og blir vist på TV 2 Sport Premium.