Ofte massevis med drama og sene seiersmål når Liverpool gjester Villa Park

Liverpool-supporterne har flere gode minner fra Birmingham.

Den 18. desember 2002 møttes Aston Villa og Liverpool på Villa Park i kvartfinalen i ligacupen.

Vertene tok ledelsen midtveis i første omgang, da Darius Vassel satte inn et straffespark. Det gikk imidlertid bare fire minutter for Danny Murphy brakte balanse i regnskapet på et direkte frispark.

Scoringer av Milan Baros og Steven Gerrard før andre omgang var halvspilt så ut til å sørge for avansement til semifinalen for Liverpool. Villa ga seg imidlertid ikke. Thomas Hitzlsperger reduserte, før Villa fikk sitt utligningsmål to minutter før full tid, da Stephane Henchoz satte ballen i get nett.

Danny Murphy lo imidlertid sist og best, da han kontant satte inn vinnermålet på overtid.

Frisparkperle

Lignende dramatikk fikk vi også fem år senere, da Steven Gerrard ble matchvinner på et direkte frispark i det 87. minutt på Villa Park den 11. august 2007. Bare minuttet tidligere hadde Gareth Barry utlignet til 1-1 for vertene på et straffespark.

Liverpools første mål i kampen kom på et selvmål av Martin Laursen etter en halvtimes spill.

Torres raskest til 50 ligamål

Da lagene møttes på Villa Park i Premier League den 29. desember 2009 så kampen ut til å ebbe ut målløst, helt til Fernando Torres dukket opp tre minutter på overtid og sørget for at Liverpool fikk med seg alle tre poengene hjem til Merseyside.

Scoringen var spanjolens 50. ligamål på 72 kamper, noe som var raskere til 50 ligamål enn noen annen spiller i Liverpool-historien før ham.

Robbo og Mané reddet dagen

Da stadionuret nærmet seg full tid i Premier League-kampen mellom Aston Villa og Liverpool den 2. november 2019 var det lite som tydet på at gjestene skulle få med seg alle poengene hjem til Merseyside.

Trezeguet hadde gitt vertene ledelsen allerede etter 21 minutter, og Liverpool stanget og stanget mot Villas mål uten å få uttelling. Dette var kampen der VAR dømte den omdiskuterte armhuleoffsiden på Roberto Firmino, og ballen ville ikke i mål for gjestene før venstreback Andy Robertson satte inn utligningen i det 87. minutt.

Så, fire minutter på overtid, satte Sadio Mané inn seiersmålet, og bortesupporterne gikk fullstendig bananas på Villa Park.