Slik åpner rivalene

Liverpool starter sesongen mot Fulham på bortebane, men hvordan åpner rivalene?

Det er 50 dager til Premier League-sesongen 2022/23 sparkes i gang med Crystal Palace mot Arsenal den 5. august på Selhurst Park. Liverpool starter ligasesongen dagen etter, med en tur til Craven Cottage og nyopprykkede Fulham.

Slik åpner de andre topp seks-lagene.

Manchester City

Pep Guardiola kan ikke klage på et spesielt tøft kampprogram på starten av sesongen. Manchester City kan få det relativt tøft i åpningskampen, borte mot West Ham United, men så følger et overkommelig program for de regjerende mesterne. Bournemouth (h), Newcastle (b), Crystal Palace (h), Nottingham Forest (h) og Aston Villa (b). I syvende runde møter de Tottenham Hotspur på Etihad.

Når oktober måned kommer skrus vanskelighetsgraden opp ett hakk. Manchester-derbyet spilles 1. oktober på Eithad. I samme måned må Guardiola og co reise til Liverpool og Anfield (15. oktober), og tre dager senere til London og Emirates for å møte Arsenal.

Manchester Citys seks første kamper:

7. august – West Ham (b)

13. august – Bournemouth (h)

20. august – Newcastle (b)

27. august – Crystal Palace (h)

31. august – Nottingham Forest (h)

3. september – Aston Villa (b)

Haaland og co får en nokså behagelig avslutning før VM-pausen, når både Fulham og Brentford kommer til Manchester, og i første kamp etter VM venter Leeds på Elland Road.

Den 1. april møtes City og Liverpool på Etihad. Det er første kamp etter landslagspausen i mars.

Dersom det blir nok en sesong hvor få poenger skiller første og andreplassen, kan mai måned bli interessant. Der skal City først borte mot Leeds, før de må på Goodison Park. I deres nest siste ligakamp venter Chelsea på Etihad. Guardiola og co avslutter sesongen borte mot Brentford.

Chelsea

Premier League 2021/22-sesongens tredjeplass, Chelsea, åpner sesongen borte mot Everton. Så venter et London-derby mot Tottenham på Stamford Bridge, og i starten av september er det to intense derbyer til: West Ham (h) og Fulham (b). Fulhams stadion, Craven Cottage, ligger en drøy halvtimes gange fra Stamford Bridge. De to vest-London-klubbene har dog tilbragt mesteparten av tiden i forskjellige divisjoner og ikke fått utviklet et spesielt giftig rivaleri.

I den siste kampen før landslagspausen i september møtes Chelsea og Liverpool på Stamford Bridge. Lagene møttes flere ganger i 2021/22-sesongen og Londonlaget føler nok at de har mye å hevne etter tap for Klopps menn i både Ligacup- og FA-cupfinalen.

Chelseas seks første kamper:

6. august – Everton (b)

13. august – Tottenham (h)

20. august – Leeds (b)

27. august – Leicester (h)

31. august – Southampton (b)

3. september – West Ham (h)

Chelsea møter Newcastle på bortebane i den siste kampen før VM-pausen.

Den 2. januar er det duket for storkamp når Manchester City kommer til Stamford Bridge. Møtet faller mellom Chelseas bortekamp mot Nottingham Forest, og FA-cupens tredje runde. Altså ikke et dårlig tidspunkt for Thomas Tuchel.

21. januar tar Liverpool i mot Chelsea på Anfield.

Chelsea møter Manchester City i sesongens nest siste ligakamp, og avslutter på hjemmebane mot Newcastle United.

Tottenham

Tottenham sikret seg fjerdeplassen i Premier League 2021/22, og skal spille Champions League-fotball den kommende sesongen. De åpner på hjemmebane mot Southampton, før en vanskelig bortekamp mot Chelsea.

Resten av de seks første kampene ser sånn her ut: Wolves (h), Nottingham Forest (b), West Ham (b), Fulham (h).

Tottenham skal møte Manchester City den 10. september, som faller mellom to Champions League-kamper.

Den 1. oktober venter erkerival Arsenal på Emirates, og den 5. november får de besøk av Liverpool.

Tottenhams seks første kamper:

6. august – Southampton (h)

13. august – Chelsea (b)

20. august – Wolverhampton (h)

27. august – Nottingham Forest (b)

30. august – West Ham (b)

3. september – Fulham (h)

I Tottenhams siste kamp før VM venter Leeds på hjemmebane, og i den første etter VM er det Brentford på bortebane som står for tur.

Februar kan bli en tøff måned, med kamper mot Manchester City, West Ham og Chelsea på hjemmebane, samt Leicester borte.

Den 29. april kommer Tottenham til Anfield.

Spurs avslutter ligasesongen med en kamp mot Leeds United på Elland Road.

Arsenal

Arsenal var bare to poeng – og noen mål – unna den viktige fjerdeplassen i 2021/22, og mye tyder på at Mikel Arteta har fått London-laget på rett kjøl. Martin Ødegaard og co ser nå frem til en ny sesong, med Europaligafotball og et håp om minst en topp fire-plassering. The Gunners får æren av å sparke det hele i gang, fredag 5. august mot Crystal Palace på Selhurst Park. Så venter Leicester (h), Bournemouth (b), Fulham (h), Aston Villa (h) og Manchester United (b).

Londonderbyet mot Tottenham spilles hjemme den 1. oktober, og syv dager senere kommer Liverpool til Emirates.

Arsenal spiller sin siste kamp før VM-pausen mot Wolves, og den første kampen etter pausen mot West Ham.

Arsenals seks første kamper:

5. august – Crystal Palace (b)

13. august – Leicester (h)

20. august – Bournemouth (b)

27. august – Fulham (h)

30. august – Aston Villa (h)

3.  september – Manchester United (b)

Deres siste ligakamp er mot Wolverhampton på hjemmebane.

Manchester United

Manchester United havnet på en sjetteplass i 2021/22, og håper nok på en kraftig forbedring i år, med nye manager Erik ten Hag ved roret. United åpner mot Brighton på hjemmebane, før de må til London og møte Brentford. Allerede i tredje runde kommer Liverpool på besøk til Old Trafford. Det blir en stor test for ten Hag – i fjorårets møte vant Klopps menn hele 5-0.

Det blir en tøff oktober. Manchester-derbyet spilles den 1. oktober, før United møter Everton (b), Newcastle (h), Spurs (h), Chelsea (b) og West Ham (h).

I den siste kampen før VM-pausen må de til Craven Cottage, og Nottingham Forest kommer på besøk i første kamp etter mesterskapet.

Manchester Uniteds seks første kamper:

7. august – Brighton (h)

13. august – Brentford (b)

20. august – Liverpool (h)

27. august – Southampton (b)

30.  august – Leicester (b)

3. september – Arsenal (h)

Manchester-derbyet på Old Trafford spilles 14. januar, og Liverpool ønsker erkerivalen velkommen til Anfield den 4. mars.

United avslutter med en hjemmekamp mot Fulham.