Southamptons kjøp gjør at Kelleher vil tenke litt ekstra på fremtiden denne sommeren

Caoimhin Kelleher har vært Irlands førstekeeper i sommerens Nations League-kamper – men nå har konkurrenten fått seg Premier League-klubb.

Etter ligacupfinalen i februar uttalte Jürgen Klopp at han hadde «verdens beste andrekeeper». Caoimhin Kelleher hadde da blitt helten i straffesparkkonkurransen mot Chelsea, og stått i sin første finale i karrieren.

23-åringen fra Cork i Irland har totalt spilt 17 kamper for Liverpool siden debuten i september 2019. Forrige sesong spilte han åtte kamper – to i Premier League, to i FA-cupen, og fire i ligacupen.

Samtidig kjemper han om en plass på det irske landslaget, der han lenge har vært bak en annen ung talentfull keeper i køen, men denne sesongen har han fått debuten og spilt åtte ganger for landslaget. Han spilte samtlige fire Nations League-kamper for Irland i juni.

Southamptons kjøp kan spille inn

Kellehers store konkurrent om plassen på landslaget heter Gavin Bazunu, og er en veldig ung talentfull målvakt. Han fylte 20 år i år, og Kelleher blir 24 år i november.

Bazunu har vært Manchester Citys eiendom siden 2019, og har hatt utlån til Rochdale i League Two og Portsmouth i League One de to siste sesongene, de han har fått verdifull spilletid. Nå er han solgt til Southampton for 12 millioner pund, der han er tiltenkt rollen som ny førstekeeper fra neste sesong.

TIL SOUTHAMPTON: Gavin Bazunu har signert for Southampton for 12 millioner pund.

TIL SOUTHAMPTON: Gavin Bazunu har signert for Southampton for 12 millioner pund.

For mens Kelleher har spilt 25 kamper i førstelagsnivå i hele sin karriere, 17 for Liverpool og åtte for Irland, har 3,5 år yngre Bazunu spilt 94. 46 for Portsmouth, 32 for Rochdale, seks for Shamrock Rovers og ti for det irske landslaget, der det var en ryggskade som holdt ham ute av Nations League-kampene der Kelleher fikk stå.

Fikk spørsmålet

I en pressekonferanse før Nations League-kampene fikk Kelleher spørsmål om fremtiden sin. Etter at han sa at han var komfortabel med å være backup for Alisson Becker i oktober, var tonen en litt annen tidlig i juni.

– Jeg er ikke sikker på hva som vil skje ennå. Jeg vil avslutte sesongen, og så skal vi ha noen samtaler etter det for å se hva som skjer, svarte Kelleher ifølge irske Independent.

Kelleher ble presset på hva han mente med den uttalelsen.

– Jeg vet ikke ennå. Jeg må spille disse kampene, og se hva som skjer her, og kanskje ta en avgjørelse etter det, svarte han.

FINALEHELT: Caoimhin Kelleher ble Liverpools store helt i finalen i ligacupen i slutten av februar.

FINALEHELT: Caoimhin Kelleher ble Liverpools store helt i finalen i ligacupen i slutten av februar.

Det var tydelig at spilletid var noe han tenkte mye på.

– Det vil være fint å forhåpentligvis få spille noen flere kamper. Det at jeg har fått spille de siste landskampene har vært veldig bra for meg. Det er fint å få spille kamper på internasjonalt nivå, og det er veldig bra for utviklingen min. Jeg vet ikke hva som vil skje på klubbnivå, men dersom du fortsetter å prestere når du har sjansen, er det forhåpentligvis slik at jeg kan beholde plassen, sier han om spillet for landslaget, svarte han videre.

Den irske landslagssjefen Stephen Kenny har snakket om hvor viktig spilletid er.

– Gavin Bazunu har fått mange kamper i League One i år. Caoimhin har fått noen kamper i Liverpool, men det er veldig, veldig vanskelig å få spilletid i Liverpool, fordi han har en av verdens beste målvakter i Alisson Becker foran seg, og det gjør det vanskelig. Ideelt s ett vil du se at Caoimhin drar og spille fast, for han er trolig en av de beste målvaktene vi har hatt, og likevel kan vi ikke vite det sikkert uten at han fortsetter å spille kamper, sa landslagssjefen til Belfast Telegraph i mai

Kelleher signerte en ny langtidskontrakt med Liverpool i fjor sommer, og er bundet til LFC frem til sommeren 2026. Det er året før Alissons kontrakt går ut, i juni 2027.

Klopp vil nok svært gjerne beholde Kelleher som andrekeeper også neste sesong, men det spørs om ikke iren snart har en avgjørelse han må ta for sin egen del.