Dette er datoene du må huske før den nye sesongen

Liverpool skal konkurrere i fem turneringer denne sesongen. Da kan det være greit å vite når de viktigste kampene kommer. Sjekk ut oversikten!

De røde skal konkurrere på fem ulike fronter denne sesongen, og oppå det skal det også spilles VM i Qatar i en månedene. Det kan bli tøft for Jürgen Klopps gutter å prestere på et høyt nivå i alle kamper, men alle vet at tyskeren er flink på å rotere på laget.

I løpet av sesongen kan de røde ende opp med å spille 64 kamper om de opprettholder nivået fra den forrige sesongen. Det kommer også utenom spillerne som reiser til Asia i november for å konkurrere om edelt metall i VM og diverse landslagspauser gjennom sesongen.

I den tøffe høstsesongen vil de røde ha to kamper hver uke fra den 29. august til VM starter i slutten av november (Det ligger en landslagspause i midten). Dette er datoene du må merke deg i kalenderen før sesongen sparkes i gang om en drøy uke!

Premier League

Liverpool serieåpner mot Fulham klokken 13.30 lørdag 6. august. Kamptidspunktet er bekreftet av Premier League, og det samme er de første åtte rundene. De resterende oppgjørene vil få en fastsatt dato i løpet av sesongen. Det gjelder også i de engelske cupene og i Champions League. På Boxing Day, like etter VM er over, møter de røde Steven Gerrards Aston Villa på Villa Park. Premier League-sesongen avsluttes den 28. mai mot Southampton.

Det er alltid noen kamper de fleste merker seg ekstra i kalenderen. Det er Merseyside-derby mot Everton den 3. september og det motsatte oppgjøret spilles 11. februar. Jürgen Klopps mannskap skal til dyst mot Manchester United den 22. august på Old Trafford. Anfield-møtet er satt opp til den 4. mars. Pep Guardiola og Erling Haaland venter først den 15. oktober med returoppgjør 1. april.

Det er verdt å merke seg at Liverpool møter Manchester United, Chelsea, Tottenham, Arsenal og Everton på bortebane på høsten, men får da samtlige på besøk på vinteren/våren. Det kan bli en tøff første halvdel for de røde i Premier League.

6. august 13.30FulhamCraven Cottage
22. august 21.00Manchester UnitedOld Trafford
3. septemberEvertonGoodison Park
18. septemberChelseaStamford Bridge
8. oktoberArsenalEmirates Stadium
15. oktoberManchester CityAnfield
5. novemberTottenhamTottenham Hotspur Stadium
26. desemberAston VillaVilla Park
21. januarChelseaAnfield
11. februarEvertonAnfield
4. marsManchester UnitedAnfield
1. aprilManchester CityEtihad Stadium
8. aprilArsenalAnfield
29. aprilTottenhamAnfield
28. maiSouthamptonSt. Marys Stadium

Champions League

Årets utgave av den europeiske toppturneringen har en del endringer fra fjorårets sesong. Først og fremst må gruppespillet gjennomføres i rekordfart på grunn av det kommende Verdensmesterskapet. Liverpool starter sin vei til utslagsrundene den 6. eller 7. september, og fullfører den 1. eller 2. november. 

Det kan bli så lite som 56 dager om de røde får den siste og første datoen på de to rundene. Vanligvis fullføres ikke gruppespillet før i desember-måned. 8-delsfinalene, kvartfinalen og semifinalen fullføres på forholdsvis normalt vis, selv om spesielt semifinalen er satt til langt ut i mai.

Hvis Liverpool kommer så langt kan det bli en Champions League-kamp på selveste 17. mai! Det må også nevnes at finalen skal spilles på Ataturk Olympic Stadium. Det var der Liverpool vant Champions League i 2005!

Matchdag 1: 6./7. september

Matchdag 2: 13./14. september

Matchdag 3: 4./5. oktober

Matchdag 4: 11./12. oktober

Matchdag 5: 25./26. oktober

Matchdag 6: 1./2. november

8-delsfinaler: 14./15./21./22. februar og 7./8./14./15. mars 

Kvartfinaler: 11/12. april og 18./19. april

Semifinaler: 9./10. mai og 16./17. mai

Finale: 10. juni

Community Shield, ligacupen og FA cupen

Så er det de tre siste turneringene. Dette er nok kamper hvor Jürgen Klopp velger å spare sine antatt beste. Iallfall i de første rundene av turneringen. I år er det Community Shield som er ny på plakaten for de røde etter FA cup-seieren i fjor. I den finalen møter de naturligvis Manchester City, som kommer med Erling Haaland i spissen.

Det kan bli nordmannens første offisielle kamp for de lyseblå. Det gjelder også for Darwin Nunez og Fabio Carvalho, som sannsynligvis vil være på banen på Wembley. Kampen er satt til 30. juli og åpner Liverpools sesong. 

I ligacupen kommer ikke de røde inn før i den tredje runden, som et av syv lag i Premier League. Heldigvis kommer ikke den like fort på som vanlig. Liverpools første kamp i turneringen blir ikke før i starten av november. Det er også den eneste runden før VM sparkes i gang. 

Den fjerde runden derimot er satt opp 20. og 21. desember, noe som er to dager etter det hele avsluttes i Qatar. Det blir spennende å se hvilke ellever Klopp velger til den kampen. Semifinalen har dobbeltoppgjør som vanlig, og finalen er satt til 26. februar.

FA Cupen er mindre berørt, og vil foregå som planlagt. Det skal likevel nevnes at cupfinalen ikke spilles før i juni! Det er ganske sent i forhold til de fleste år.

Liverpool er regjerende mestere i både ligacupen og FA Cupen inn mot 22/23-sesongen.

Community Shield:

Finale: 30. juli 18.00

Ligacupen:

3. runde: 8./9. november

4. runde: 20./21. desember

Kvartfinale: 10./11. januar

Semifinale: 25. januar og 1. februar

Finale: 26. februar

FA cupen:

3. runde: 7. januar

4. runde: 28. januar

5. runde: 1. mars

Kvartfinale: 18. mars

Semifinale: 22./23. april

Finale: 3. juni

Det kan bli ekstremt mange kamper denne sesongen, men for supporterne er vel det ingenting som er bedre enn nettopp det! Det er mer usikkert om Jürgen Klopp deler den tankegangen!