Dette skulle det bli slutt på denne sesongen – men det gjelder etter kamper i Europa

Liverpool skal i aksjon 13.30 i dag.

Det nærmer seg sju år siden Jürgen Klopp tok over som Liverpool-manager, og på de årene har vi mange ganger hørt hvor mye han misliker når laget hans er i aksjon i tidligkampen på lørdagen. Han er langt ifra den eneste av managerne for topplagene i ligaen som har uttalt sin misnøye med akkurat det.

Det går ofte utover Des Kelly, som er BT Sports utsendte reporter. Det vil ikke være noen stor overraskelse dersom det skulle komme et nytt utbrudd før eller etter dagens Merseyside-derby – for BT Sport hadde også rettighetene til onsdagens kamp mot Newcastle, som gikk til det 98. minutt.

Fra 2022/23-sesongen skulle det være slutt på at lagene som spiller onsdag kveld blir satt opp med den tidlige kampen på lørdagen etter. Det ble bestemt i mai 2021 – men regelen gjelder kun dersom lag har spilt i Europa onsdagen før.

Da skal kampene heller spilles kl. 20.45 norsk tid på kvelden, enn 13.30 på dagen.

«BT Sport vil tilpasse seg den nye enigheten i Premier League rundt overbelastning av kamper i Champions League-uker, og vil ha BT Sport sin lørdagskamp flyttet til kl. 20.45 når lagene som er involvert har spilt i Europa onsdagen før», står det i pressemeldingen fra 2021

Denne gang er det heldigvis ingen lang reisevei å snakke om.

Har kalt det «kriminelt»

Klopp har kalt det «kriminelt», og sier at det utsetter spillerne for fare. Han har langet ut mot både Sky Sports og BT Sport, som sitter på rettighetene og muligheten til å flytte kamper.

Etter en kamp onsdag kveld, vil spillerne være sent i seng, etter at kampen er ferdig kl. 22.00 lokal tid. Det er ikke bare supporterne som ligger lenge oppe og grubler etter kamp, det gjelder også spillerne, som har adrenalin, behandling, dopingprøve, samtaler med reportere, før de skal reise og komme seg hjem for kvelden.

SEN KVELD: Liverpool var i aksjon onsdag kveld. Everton spilte tirsdagen.

SEN KVELD: Liverpool var i aksjon onsdag kveld. Everton spilte tirsdagen.


Torsdag skal spillerne komme til treningsfeltet for en restitusjonsøkt, og støtteapparatet vil få en oversikt over hvem som sliter eller har smeller etter forrige kamp.

Fredagen er det ny trening med lav intensitet, et lagmøte, før laget reiser dit kampen skal spilles og legger seg inn på hotell. Denne uken blir det trolig avreise til London fredag litt utpå dagen, og så inn på hotell.

Med kamp kl. 12.30 lokal tid, står spillerne opp 07.30, for å gå en tur sammen før de må innta et pastamåltid. Det er noe Liverpool alltid har gjort under Jürgen Klopp.

– Det er avspark klokken 12.30 (engelsk tid), og da har vi det siste måltidet før kampen klokken 09.00. Det betyr altså at vi må spise pasta og slike ting allerede klokken 09.00. Vi står opp 07.30, slik at vi får gått en tur før frokost. Deretter har vi et lagmøte, og så blir det kamp, sa Klopp til Guardian i i 2020

– Dersom du har avspark senere på ettermiddagen, kan guttene sove lenger, og søvn er en viktig del av restitusjonen. Det er grunnen til at jeg aldri har sagt at det ikke er mulig å spille onsdag kveld og så lørdag klokken 15.00. Det ville ha vært en helt normal rutine for oss. Men nå er det onsdag kveld og lørdag 12.30, og det burde vi ikke gjøre. Bare spør folk som driver med sportsvitenskap, som har ingenting med fotball eller Liverpool å gjøre. De vil fortelle dere eksakt det samme.

Slik har det gått tidligere

Liverpool har spilt mange kamper kl. 13.30 under Klopp. Slik har det gått de siste sesongene:

2017/18-sesongen:

Watford - Liverpool 3-3
Manchester City - Liverpool 5-0
Liverpool - Manchester United 0-0
Manchester United - Liverpool 2-1
Crystal Palace - Liverpool 1-2
Everton - Liverpool 0-0
West Bromwich - Liverpool 2-2
Liverpool - Stoke 0-0

2018/19-sesongen:

Leicester - Liverpool 1-2
Tottenham - Liverpool 1-2
Bournemouth - Liverpool 0-4

2019/20-sesongen:

Liverpool - Newcastle 3-1
Sheffield United - Liverpool 0-1
Liverpool - Watford 2-0
Liverpool - Bournemouth 2-1

2020/21-sesongen:

Everton - Liverpool 2-2
Brighton - Liverpool 1-1
Crystal Palace - Liverpool 0-7
Leicester - Liverpool 3-1
Liverpool - Newcastle 1-1

2021/22:

21. august: Liverpool - Burnley 2-0
16. august: Watford - Liverpool 0-5
12. mars: Brighton - Liverpool 0-2
2. april: Liverpool - Watford 2-0
30. april: Newcastle - Liverpool 0-1

2022/23:

6. august: Fulham - Liverpool 2-2
3. september: Everton - Liverpool ?

Everton - Liverpool spilles kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.