På tide å bli kvitt San Paolo-komplekset

Liverpool har aldri scoret mål på arenaen som nå bærer Diego Maradonas navn.

Siden 2010 har Liverpool trukket Napoli tre ganger tidligere i europacupene, noe som betyr seks kamper mot de lyseblå fra byen sør i Italia. Liverpool har imidlertid høstet usedvanlig få frukter på San Paolo, eller Stadio Diego Armando Maradona som arenaen nå heter.

På tre forsøk har Liverpool faktisk aldri klart å score mål i Napoli, og de røde har tapt to av tre kamper der. Best gikk det i den målløse kampen i gruppespillet i Europa League i oktober 2010.

Da lagene møttes på Anfield i begynnelsen av november vant Liverpool 3-1 etter hat-trick av kaptein Steven Gerrard.

Liverpool vant gruppen med ti poeng, etter to seire og fire uavgjort-kamper. Napoli slo følge til utslagsrundene, med andreplass i gruppen etter å ha plukket tre poeng mindre. Steaua Bucuresti og Utrecht ble som ventet et nummer for små over seks kamper.

Alisson sentral i overtidsdrama på Anfield

Da lagene møttes i Champions League høsten 2018 vant de hver sin hjemmekamp 1-0.

Liverpool v Napoli

Napoli tok første stikk, med en scoring i det 90. minutt på San Paolo, satt inn av Lorenzo Insigne.

På Anfield ble Mohamed Salah matchvinner, da han satte ballen i mål etter 34 minutter. Men kampen huskes kanskje like godt for Alisson Beckers kjemperedning dypt på overtid. Et mål fra Napoli ville være nok til å knuse Liverpools drøm om avansement. I sluttsekundene holdt det på å gå helt galt, da innbytter Milik kom igjennom etter en dødball, men Alisson var ute som en tiger og greide å blokkere forsøket.

Paris Saint-Germain vant gruppen med 11 poeng, mens både Liverpool og Napoli havnet på 9 poeng og to plussmål, men Liverpool tok seg videre takket være det fantastiske tigerspranget til Alisson. Napoli måtte ta til takke med Europa League etter jul, mens Røde Stjerne Beograd kom sist i gruppen.

Liverpool gikk som kjent hen og vant Champions League denne sesongen, da de slo Tottenham 2-0 i finalen i Madrid.

I samme gruppe to sesonger på rad

Høsten 2019 trakk de to lagene igjen sammen i gruppespillet i Champions League. Også denne gangen dro Napoli det lengste strået i Sør-Italia. Denne gangen vant de 2-0. Nok en gang etter sene scoringer. Dries Mertens satte inn den første på straffespark etter 82 minutter, mens Fernando Llorente satte spikeren i Liverpools kiste to minutter på overtid.

Liverpool klarte ikke å svare helt i hjemmekampen, og måtte nøye seg med 1-1 og poengdeling. Dries Mertens sendte gjestene foran etter 21 minutter, noe Liverpool var svært misfornøyd med, da Virgil van Dijk mente han skulle hatt frispark i en situasjon midt på banen i forkant av scoringen. Dejan Lovren headet inn et flott utligningsmål, men Liverpool klarte ikke å få med seg alle poengene.

De røde tok seg uansett videre som gruppevinner med 13 poeng, mens Napoli poenget bak også avanserte til utslagsrundene. Red Bull Salzburg måtte nøye seg med Europa League, mens belgiske Genk ble gruppejumbo.

Napoli - Liverpool spilles på Stadio Diego Armando Maradona onsdag klokken 21.00, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.