Spennende transferinnspurt

Hvem kommer og hvem går, om noen? Det tegner til å bli noen nervepirrende avsluttende dager av sommerens overgangsvindu på Anfield.

Philippe Coutinho

Den store sagaen er utvilsom Philippe Coutinho. Lokal presse har fått klar beskjed av Liverpool FC om at Coutinho er ikke til salgs, og Jürgen Klopp gjentar det gang etter at gang at det er «ingen forandring». Men tør vi helt å stole på det hundre prosent? FSG vil tape ansikt på å la klubbens mest verdifulle spiller gå nå, men er det ikke en smertegrense for pris?

Barcelona kjører et ikke særlig pent spill med bud og rykter om bud på forstyrrende tidspunkt for Liverpool, og det lekkes ut spekulasjoner om at man vil sørge for at Coutinho skal gå offentlig ut med en påstått misnøye over at han blir fratatt sin drømmeovergang.

Det er blitt nevnt at spilleren vil nekte å være med i troppen til Liverpool som meldes på til Champions League. Sorry Phil, du har ingen ting med hvilke spillere LFC registrerer for den turneringen. Hvis du ikke vil spille er det en annen sak, men da får du ikke spille noen andre kamper heller og driver et høyt spill med din karriere og fremtid.

For spillerens egen del er det å håpe at han ikke lar seg påvirke i en slik grad at han selv begynner å uttale seg. Da er ikke veien lang til en misnøye blant fansen som ble Raheem Sterling til del, og det er ingen tjent med.

Jürgen Klopp har gjort det klart at brassen vil bli ønsket velkommen tilbake, og det tenkes utvilsomt på samtaler som i det minste kan medføre at han snart er tilbake på banen med en liverbird på brystet. Etter transferstopp 1. september. Trolig blir det slik, men det vil neppe hindre at nerver og følelser for røde supportere vil bli påvirket også i dagene som kommer.

Virgil van Dijk

Det er ingen signaler om at Liverpool ikke fortsatt har van Dijk som sitt hovedmål, og da må en tro at Klopp fortsatt har tro på at det er mulig å hente den store nederlenderen. En kan hevde det er noe av samme situasjon som de helrøde har med Coutinho, men det sies at van Dijk skal ha brent stort sett det som er av broer med Southampton. Med all respekt, med mindre ressurser og ny manager undrer en også på om Soton kan ha råd til å la en spiller verdt £60M bli værende, når han opplagt ikke lenger har hjertet sitt i klubben.

Hvorvidt han havner i Liverpool er jeg langt mer usikker på. Manchester City og Arsenal er andre som skal følge situasjonen nøye. Trolig er det slik at 26-åringen helst vil til Anfield, mens Southampton helst selger han til hvilken som annen klubb. Det at manager Mauricio Pellegrino «tror» at van Dijk fortsatt er på St. Mary’s også etter 1.september virker ærlig talt ikke særlig skremmende.

Jeg håper inderlig det ikke drar ut til nærmest siste sekund, og så glipper han for Liverpool uten at noen annen midtstopper kommer inn. Jeg vet det nevnes at Klopp ikke har noen alternativer, men greier ikke helt å tro på det. Selv om jeg i likhet med manageren synes Dejan Lovren får i overkant mye tyn fra enkelte hold, det er heller ingen tvil om at Liverpool behøver å styrke alternativene til det indre forsvaret. Hvis det ikke er mulig å finne noen som går utenpå Ragnar Klavan og Joe Gomez pr. i dag, da får en heller bytte ut hele speideravdelingen(!)

Alex Oxlade-Chamberlain

Stadig mer tyder på at engelskmannen Oxlade-Chamberlain kan være den energiske midtbanespilleren Liverpool går for med Naby Keita tilsynelatende ute av bildet.

Igjen en situasjon hvor selgende klubb Arsenal nok ikke er veldig begeistret for å la ham gå til Liverpool, en utvilsom rival, men penger vil trolig snakke.

Personlig ville jeg tatt ham. Kreativ, arbeidsom, en lagspiller, selv om scoringstallene på 9 mål i 130 kamper i Premier League er skummelt dårlig.

Salg

Skriver Emre Can under på ny kontrakt? Jeg tror det, og føler at kvalifisering til Champions League var et stort pluss i så måte. Med Juventus lurende i bakgrunnen er det imidlertid skummelt å være for skråsikker. Det vil imidlertid være et stort pluss, Emre har vært vår beste midtbanespiller så langt denne sesongen og har stort potensial.

Crystal Palace og West Bromwich skal ha Mamadou Sakho i kikkerten, og da bør det vel bli en deal? Kanskje ikke £30M, men i nærheten med en del klausuler. Palace har startet svakt og trenger ham desperat, mens Pulis hos WBA elsker en handel på deadline day. Mama vil nok helst også spille Champions League, men nedre halvdel i Premier League må da være bedre enn trening med juniorene.

Lazar Markovic lukter det også en sen avtale på. I verste fall en utlånsavtale, da Klopp opplagt ikke har noe tillit til serberen.

En annen som det ryktes kan være på vei ut er Divock Origi. Ikke veldig overraskende synes jeg, da hans stil ikke synes å passe med hvordan Jürgen vil ha det. Den store belgieren passer i et lag hvor han selv kan brøyte seg litt vei. Hvis Liverpool bestemmer seg for å cashe inn bør det imidlertid være bra med dekning. Nå har riktignok Dominic Solanke startet bra og kommet foran Origi i angrepskøen, men jeg er i hvert fall ikke blant dem som stoler på at vi kan få så mye ut av skadeforfulgte Sturridge og Ings. Med for eksempel Oxlade-Chamberlain inn, kan kanskje et slikt salg være aktuelt.

Kommentar:

Innerst inne er jeg ikke veldig optimistisk med tanke på at Liverpool greier å sikre seg Virgil van Dijk og/eller Alex Oxlade-Chamberlain. Van Dijk hadde vært veldig viktig å få inn og jeg skal gladelig komme med en «unnskyldning» dersom de røde greier å skyte det de opplagt vurderer som gullfuglen.

Jeg tror imidlertid det blir gjort et ærlig forsøk innen det hele slutter kl 24.00 på torsdag. Jeg kjøper heller ikke at det ikke skal være alternativer og at Jürgen Klopp er fornøyd med bredden i sin tropp. Det bør ligge an til spenning og dramatikk.

Da har jeg mer tro på at Philippe Coutinho blir på Merseyside også etter 1.september, og at han får renset hodet i en slik grad at han kan bidra positivt framover i liga og Champions League. I tillegg til at Emre Can skriver under en ny kontrakt.

Salg vil dreie seg mer om tilbud og etterspørsel. Liverpool skal ikke være avhengig av å få inn penger for å gjennomføre overganger, så lite penger som er blitt brukt i de foregående vinduene.

En midtstopper og en energisk midtbanespiller, mens Coutinho og Can blir, og vi bør være meget bra rustet foran en fascinerende kommende sesong.

Om en håndfull dager har vi svaret på om Liverpool greier å innfri de forhåpningene.