All good, så langt

Det blir aldri feil å vinne 4-1 mot Manchester United, uansett forutsetninger, og Jürgen Klopp får stadig noen gode svar.

Det vil ha vært en fornøyd gjeng som ankom Merseyside i dag, etter seire mot Manchester City og Manchester United på en uke. Nå vet jeg at det var spillere på Manchester-lagene som ikke vil være i nærheten av en startoppstilling om to uker, og jeg skal prøve ikke å tenke for mye på de resultatene, men ville du ha trives med 1-4 tap mot United? Nei, og det tror jeg ikke de i og rundt Man Utd gjorde heller. En kunne bare se på reaksjonene til deres manager.


Kvikke føtter

Liverpool ledet ikke ved pause i Michigan, men burde ha gjort det. Sadio Mané og Mo Salah er allerede bra i gang, Virgil van Dijk ruvet slik han skal gjøre, mens jeg også synes Fabinho var et hakk høyere enn han har vært tidligere under pre-season. I det hele tatt, spillerne virket langt kvikkere i føttene enn mot City og det har kanskje med noen lettere økter å gjøre?

Rafael Camacho hadde også 45 herlige minutter på høyrebacken og virker å være en meget spennende spiller. Hvis jeg skal ta et par små skuffelser, synes jeg verken Adam Lallana eller James Milner har meldt seg veldig på i hva som kan bli en kamp om den tredje midtbaneplassen. Nå ville Jürgen Klopp ha fnyst av en slik tilnærming, og sagt at alle vil få spilletid, men du vil forvente at Naby Keita er et klart startvalg, kanskje også Fabinho, og så er det da plass til en tid på midtbanen.


Sulten Shaqiri

Apropos melde seg på, hvordan skal en holde Xherdan Shaqiri ute av noe lag hvis han fortsetter slik han har stevnet de siste dagene? Klopp ville sikkert hatt et likefrem svar til det også, men det er bare herlig å se en spiller som så åpenlyst gir uttrykk for hvor glad han er for å ha kommet til klubben og hvor mye han higer etter å få spille i helrødt.

En annen som viste seg frem igjen var Daniel Sturridge, som vi vel nå definitivt kan slå fast blir en del av troppen til neste sesong. Det var interessant å høre at manageren var så klar på at han ikke forventet at Daniel ville spille mange kamper, men heller bli benyttet sjeldnere og at man da forventet kvalitet.


Smårusk

Nå har ikke alt gått på skinner for Liverpool under pre-season heller, og det er nesten bare bra. Det skal være litt rusk i oppkjøringen og som kan bidra til å holde alle på tå hev.

For min egen del lengter jeg etter å se Naby Keita igjen, og sitter med en følelse av at han kan bli en aldri så liten sensasjon i Premier League. Gini Wijnaldum, en av de som vil være med å kjempe om de øvrige plassene på midten, har hatt noe småplager nesten hele tiden de siste ukene. Joel Matip måtte ut når det ikke var minst viktig for ham selv å være inne.


Åpnet for et kjøp til

Til uka er brassene Alisson og Roberto Firmino i gang igjen også, to meget viktige spillere for Liverpool i 2018/19. Dejan Lovren vil vende tilbake fra ferie proppfull av selvtillit etter ferden til VM-finale, mens Jordan Henderson som vanlig vil knytte nevene og kjempe videre. Med Keita og Fabinho som nyervervelser på midtbanen kan det bli en noe mer «anonym» rolle for Hendo, noe som jeg tror kan passe ham bra. Å bare være en vanlig midtbanespiller igjen, liksom. Personlig synes jeg Klopp skulle ha «fullført» det ved å gi van Dijk kapteinsbindet, men det er ingen ting som tyder på at det vil skje.

Da gjenstår Trent Alexander-Arnold og Simon Mignolet av VM-spillerne. Det ville være rart om ikke Trent har fått ytterligere et løft etter å ha vært med England i et sluttspill. For Simon Mignolet blir det trolig ny klubb.

Da er knapt ungguttene nevnt. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg ser på Curtis Jones som en kommende toppspiller i Liverpool, og følelsen er at Klopp ønsker å ha han og Camacho på Melwood fremover. Det er ikke så overraskende at Chirivella og Woodburn går ut, sistnevnte på lån, og jeg tror det samme kan skje med Dom Solanke.

Slik jeg har oppfattet signalene vil det ikke komme flere profilerte signeringer til klubben før avspark i Premier League, men Jürgen var overraskende klar på at han nok ville finne på en grunn til å tilbakevise tidligere antydninger dersom den rette muligheten for den riktige spilleren dukket opp. Luktet det en åpning for at man kan slå til angående Christian Pulisic dersom Dortmund bestemmer seg for å cashe inn?

I det hele tatt, med to uker til ligastart er det fristende å bruke favorittuttrykket til Jürgen Klopp: «All good», så langt er all good.