– Jeg har virkelig tette forhold, det er mer som en familie

Jürgen Klopp forteller om en lang telefonliste og hvordan han har kontakt med spillerne.

31. des 2019 kl 10.50 Kenneth Baraas

Jürgen Klopp forteller i et lengre intevju med BBC om blant annet sitt forhold til spillerne, og programleder i podkasten «At home with Colin Murray», altså Colin Murray, spør om hvordan Klopp tenker rundt sine tidligere spillere:

– Jeg elsker Liverpool-spillerne når de er hos oss, men jeg følger de ikke etterpå. Jeg ønsker de alt godt. De fleste i alle fall, ikke Torres eller Suarez, men jeg støtter de ikke etter de har forlatt klubben, sier Murray med en humoristisk undertone.

Slik føler nok mange supportere det, men Klopp ser annerledes på det:

– Dette blir litt annerledes for meg. Det var kanskje slik da jeg var yngre og supporter, men jeg har et annet forhold til spillerne nå.

Holder kontakten

Utlånsspillerne til Liverpool forteller ofte om hvordan Klopp følger opp mens de er på utlån, men manageren holder seg også oppdatert på sine tidligere spillere.

– Jeg tror alle mine tidligere spillere har nummeret mitt, så hvis jeg bytter telefon har jeg en lang liste som må få mitt nye nummer.

– Vi holder kontakten, og jeg liker det veldig godt. Og jeg støtter de fremdeles, bortsett fra i det øyeblikket der vi spiller mot hverandre. Men selv da, hvis vi vinner 5-1, så ønsker jeg at min tidligere spiller scorer målet, forteller Klopp.

– Jeg har et virkelig tett forhold, det er mer som en familie. Men det er mer enveiskommunikasjon, de ringer ikke så mye. For to dager siden dukket det opp et klipp på Youtube, og det var med Jakub Błaszczykowski. Det er lenge siden vi har hatt kontakt, så jeg sendte en melding og spurte hvordan det gikk. Da fikk jeg som svar «andre ungen er på vei osv.». Jeg liker sånt, så det er venner for livet.

LENGE SIDEN SIST:
LENGE SIDEN SIST:  Klopp og «Kuba» hadde et tett forhold i Borussia Dortmund. Her fra 2011/2012-sesongen.

Del av jobben å ta farvel

Murray spør videre om det å ta de vanskelige valgene med å avslutte arbeidsforhold med spillere som man har et tett bånd til.

– Det pleide å være vanskeligere da jeg var en ung manager. I Mainz var det et annet nivå enn nå, da visste jeg ikke hvilken retning spillerne ville gå i etter avgjørelsen. Men nå er det annerledes, jeg sender ikke folk ut på gata her hvis vi ikke gir ny kontrakt, forteller Klopp.

– Igjen blir det som i en familie. Hvis du har to sønner, og den ene jobber i familiebedriften og den andre gjør noe annet, så betyr det ikke at du elsker den andre mindre. Det er bare at han bruker sine ferdigheter til noe annet.

– Det er en normal ting. Jeg sender dem ikke inn i et mørkt rom i fem år, de vil klare seg bra.

– Problemet mitt er at jeg ofte er lenge i klubber og skaper dermed lange og gode forhold med spillerne, men det må stoppe på et punkt. Det er vanskeligere, men det er bare en del av fotballen.

– Jeg er empatisk i disse situasjonene, men jeg har aldri beholdt en spiller i klubben fordi jeg liker den spilleren så godt eller noe. Det er den profesjonelle delen av fotball, og det er som regel det riktige for begge parter, påpeker Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]