– Det som skjedde i Madrid var så viktig for oss som lag

Andy Robertson mener det første troféet var så viktig, for jakten på flere.

27. jan 2020 kl 12.37 Arild Skjæveland

I juni vant Liverpool Champions League-finalen i Madrid, og kunne hente sitt første trofé siden Ligacupen i 2012.

De helrøde hadde tapt Ligacupfinalen i 2016, Europa League-finalen i 2016 og Champions League-finalen i 2018 før det endelig skulle lykkes.

Denne sesongen har ikke laget sett seg tilbake, og har allerede vunnet Supercupen, VM for klubblag, og er i en utrolig god posisjon for å endelig vinne Premier League.

– Mange lag har kommet til finale, og kommet så nære. Sesongen etter har de ikke klart å nå de samme høydene, sier Andy Robertson i et intervju med Liverpool Echo.

– Vi var et lag som ønsket å vise dem at de tar feil. Vi visste at vi var et godt lag. Mange var begeistret for oss, og snakket om spillerne, manageren og alt rundt. Men du er ikke et stort lag før du vinner noe, og derfor var det så viktig for oss. Det neste steget, sier han videre.

Må bare vinne flere

Han mener det første troféet var så viktig for å kunne vinne flere.

– Vi vet at vi har en pokal i troféskapet i Liverpool, og nå er det viktig å hente inn flere. Vi ønsker å vinne flere og flere troféer i denne klubben, med den stallen vi har. Det er målet vårt.

– Det å vinne Champions League var viktig, for nå er vi vinnere, og det er en forskjell fra å bare være utfordrere. Vi er vinnere. 

– Vi vant, fortjent, og kanskje det er grunnen til at når det blir jevnt, slik de ble mot Wolves, så får vi ikke panikk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]