– Historisk sett klarer ikke lag å forsvare tittelen når de mister slike nøkkelspillere

– Er van Dijk frisk tror jeg Liverpool vinner ligaen. Dette åpner opp alt, sier Jamie Carragher.

19. okt 2020 kl 22.16 Arild Skjæveland

Liverpool fikk de verst tenkelige nyhetene etter Virgil van Dijk hadde besøkt en spesialist på søndag. Han har en alvorlig kneskade, og vil trolig miste resten av sesongen.

Nederlenderen skal opereres, men en dato er foreløpig ikke satt.

Før Merseyside-derbyet var Liverpool bookmakernes favoritt til å vinne Premier League igjen. Det har nå snudd, og Manchester City er det laget bookmakerne har mest tro på. Jamie Carragher er en annen som mener dette åpner helt opp i tittelracet.

– Historien sier oss nei, sier Carragher på Monday Night Football på spørsmål om Liverpool kan vinne ligatittelen under sin viktige midtstopper.

– Jeg gikk tilbake til da jeg startet å se fotball midt på 80-tallet. Jeg gikk gjennom mestere som forsøkte å forsvare tittelen sesongen etter. Vi vet at det er vanskelig for alle mestere, sier han videre.

– Jeg gikk tilbake til midten av 80-tallet og store profiler som van Dijk i lagene. Store spillere. Det er tre-fire spillere i alle lag som du føler at de ikke vil klare seg uten i en lang periode, sier han i Sky Sports-programmet

Trekker frem store profiler

«Carra» begynte å ramse opp lag som har mistet sine store spillere det året de skal forsvare tittelen.

– Everton mistet Neville Southall i 1986 med en brukket ankel. Liverpool vant «the Double» i 1986 etter at Everton vant ligamesterskapet i 85.

– Et av Liverpools beste lag noensinne var i 1988. I neste pre-season ble Alan Hansen, som var det lagets Virgil van Dijk, skadet. Han spilte ikke igjen før semifinalen i FA cupen i april, og Arsenal vant ligaen. Så gikk jeg tilbake til Cantona. Det var ikke med en skade, men han mistet halve sesongen etter hendelsen mot Crystal Palace. Blackburn vant tittelen.

– Roy Keane ødelagte kneet mot Leeds, og Arsenal vinner tittelen. Selv forrige sesong. Laporte mistet halve sesongen, City var mestere men taper ligaen.

– Hvem vet hva som ville skjedd… Men jeg tror at dersom de spillerne jeg nevner der holder seg friske og spiller, så vinner de lagene ligaen. Jeg tror at Liverpool vinner ligaen dersom van Dijk holder seg frisk hele sesongen. Men dette åpner det opp skikkelig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]