Dette er det eksklusive nabolaget til Jürgen Klopp

Jürgen Klopp bor «gratis» i Brendan Rodgers sitt gamle hus.

21. nov 2020 kl 16.42Mari

Da Jürgen Klopp tok over jobben til Brendan Rodgers i oktober 2015, flyttet han også inn i hjemmet til Rodgers i Formby.

Bor gratis

I 2019 gikk Liverpool Football Club til det gavmilde steget og kjøpte huset fra Rodgers for angivelig 3,75 millioner pund, og lar Klopp bo der – gratis. Dvs, han må betale skatter og avgifter knyttet til huset, men han slipper å betale husleie som en takk for den gode jobben han har gjort siden han kom.

Huset ble lagt ut for salg sommeren 2018, og klubben bestemte seg altså omsider for å punge ut til den tidligere manageren.

Huskjøpet blir sett på som en investering av klubben, som ser for seg å la fremtidige managere nyte de samme godene.

GOD STEMNING: Rodgers og Klopp, her fotografert før kampen på King Power Stadium i desember 2019, skal gå godt overens.

GOD STEMNING: Rodgers og Klopp, her fotografert før kampen på King Power Stadium i desember 2019, skal gå godt overens.

Klopp var på visning hos Rodgers noen uker etter at Rodgers hadde mistet jobben, og stemningen mellom de to skal ha vært god. 

– Vi snakket litt om laget, men mest om huset, har Klopp fortalt.

I forkant av en kamp mellom Leicester og Manchester City i april 2019, sa en fleipende Klopp at hvis ikke Rodgers og Leicester tok poeng fra City, ville han ikke betale husleia den måneden.

– Han er en morsom fyr, men han er en veldig god leietaker må jeg si, svarte Rodgers på en pressekonferanse.

– Jeg trenger ikke å passe på han, han betaler alltid når han skal, han er veldig bra.

POPULÆRT: Formby er en populær destinasjon, spesielt om sommeren, for sin store strand og myke sanddyner.

POPULÆRT: Formby er en populær destinasjon, spesielt om sommeren, for sin store strand og myke sanddyner.

Eksklusivt strøk

Huset ligger i eksklusive Victoria Road i et område i Formby som heter Freshfield. Formby ligger nord for Liverpool sentrum og er kjent for sin flotte strand, og et skogområde med et rikt dyreliv. Der finner man blant annet røde ekorn – eller ekorn, som vi er vant med i Norge – som er et sjeldent syn i Storbritannia.

Gjennomsnittsprisen på husene i Victoria Road er like under én million pund, og det er et nabolag fult av fotballstjerner.

I 2005 var det Steven Gerrard som kjøpte det, helt nytt, og senere solgte det til Rodgers. I nabohuset bodde en ung Wayne Rooney.

Da det ble bygget i var det det største huset som ble bygget i Formby på over 90 år. Det har syv soverom, tre stuer, hjemmekino og innendørs svømmebasseng. I 2008 bygget Gerrard et treningsstudio i enden av hagen.

2007: Huset fotografert i 2007, etter at Steven Gerrard og hans familie ble ofre for en innbrudd.

2007: Huset fotografert i 2007, etter at Steven Gerrard og hans familie ble ofre for en innbrudd.

Huset kom i medienes søkelys i desember 2007, da ranere tok seg inn i Gerrards bolig samtidig som kapteinen var bortreist i forbindelse med en Champions League-kamp.

Der Wayne Rooney var nabo med Gerrard, var Adam Lallana lenge nabo med Klopp.

– Jeg ser han tar ut søpla og vi tar posten for hverandre. Vi har et vanlig naboforhold, sa Lallana i 2016.

Han fortalte også at sønnen ropte til sjefen hans en gang.

– Jeg skulle ta han med opp for å bade han da vi så at Klopp tok ut søppelkassene, så jeg tok sønnen min ut på balkongen og han ropte «Klopp» og gjorde en fist pump. Klopp bare så på ham og vinket.

I 2017 kunne Klopp fortelle at Lallana hadde flyttet, at han ikke visste hvorfor men at han ikke trodde det var hans skyld.

Hvis du kunne tenke deg å flytte inn i det fasjonable nabolaget og bo noen steinkast unna den karismatiske tyskeren, ligger for eksempel dette huset ute for salg på Rightmove for 1,4 millioner pund.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]