Liverpool har fått dobbelt så mange VAR-avgjørelser mot seg som de neste lagene på listen

Liverpool har fått åtte VAR-avgjørelser i sin disfavør denne sesongen, og kun en VAR-avgjørelse i sin favør.

29. nov 2020 kl 15.14Einar Kvande

VAR er den store snakkisen i engelsk fotball i dag, etter at Liverpool fikk tre VAR-avgjørelser mot seg i Brighton.

Dale Johnson hos ESPN slår fast at Liverpool totalt har fått åtte VAR-avgjørelser i sin disfavør denne sesongen. Det er over dobbelt så mange som de neste lagene på listen, som er Brighton, Crystal Palace, Manchester United og Tottenham.

Studerer man listen over brutto VAR-avgjørelser, kommer Liverpool klart dårligst ut, med minus 7. Neste lag på listen er West Bromwich med minus 3, og deretter følger Tottenham og Fulham med minus 2. Brighton, Everton og Sheffield United kommer best ut så langt denne sesongen, med pluss 3.

Liverpool har fått annullert hele fem mål for offside av VAR denne sesongen, mens VAR-avgjørelser har ført til to mål imot de røde.

Liverool har ikke fått noen straffespark av VAR denne sesongen, men har fått to VAR-avgjørelser mot seg som har ført til straffespark.

Dette er VAR-avgjørelsene Liverpool har vært involvert i

Alle VAR-avgjørelsene som har gått mot Liverpool har kommet i løpet av den siste halvannen måneden, fra og med lokaloppgjøret mot Everton den 17. oktober.

Før dette var Liverpool kun involvert i en VAR-avgjørelse, og den gikk i de rødes favør, da Chelseas Anders Christensen ble utvist etter å ha felt Sadio Mané som bakerste mann på Stamford Bridge.

I Goodison-derbyet fikk Jordan Henderson en scoring på overtid annullert for offside på Sadio Mané. At VAR ikke grep inn på Jordan Pickfords grisetakling som ødela korsbåndet til Virgil van Dijk er ikke med i denne statistikken.

I hjemmekampen mot Sheffield United en uke etter derbyet gikk begge VAR-avgjørelsene mot Liverpool. Fabinho ble vurdert til å ha felt Oliver McBurnie innenfor straffefeltet etter 10 minutter, og Sander Berge scoret på straffesparket. Etter 65 minutter fikk Mohamed Salah en scoring annullert for offside.

Mot West Ham siste helgen i oktober fikk Diogo Jota annullert et mål i det 82. minutt av VAR, for et angrep på keeper fra Sadio Mané.

Mot Manchester City den 8. november fikk Manchester City straffespark for en hands på Joe Gomez i det 41.minutt. Kevin De Bruyne bommet på straffesparket.

Så, mot Brighton i går, gikk altså hele tre VAR-avgjørelser i Liverpools disfavør. Mohamed Salah fikk en scoring annullert for offside i det 35. minutt, Sadio Mané fikk en scoring annullert for offside i det 85. minutt, og så fikk Jürgen Klopps mannskap et straffespark i mot to minutter på overtid, da Andy Robertson sparket borti foten til Danny Welbeck da han forsøkte å klarere en ball i feltet.

Fire poeng tapt

Liverpool-supportere vil argumentere at VAR ikke har grepet inn to ganger når VAR-dommeren opplagt burde ha grepet inn denne sesongen.

Pickfords horrible takling mot Van Dijk, som burde ha gitt en tidlig utvisning av Everton-keeperen, er nevnt. Mohamed Salah burde også ha fått straffespark i 7-2 tapet mot Aston Villa, da stillingen kun var 1-0 til vertene. Mange vil hevde dette var et mye klarere straffespark enn det som ble dømt mot Andy Robertson i går.

Summerer vi opp kan det argumenteres at Liverpool har tapt fire poeng denne sesongen på grunn av kontroversielle VAR-avgjørelser. To poeng i lokaloppgjøret mot Everton og to poeng i Brighton. I de øvrige kampene har ikke VAR-avgjørelsene påvirket kamputfallet.