Nå er det på tide med en borteseier i Premier League!

Liverpool har ikke vunnet på bortebane i ligaen siden første bortekamp denne sesongen.

13. des 2020 kl 12.19Arild Skjæveland

Det begynner å bli en stund siden 20. september og sesongens første bortekamp mot Chelsea. Liverpool spilte en strålende kamp, der Thiago Alcantara fikk debuten sin i andreomgang og de helrøde overbevisende vant 2-0 på Stamford Bridge.

For et lag vi har blitt så vant med å se vinne fotballkamper, både hjemme og borte, er det uvant at det har gått så mye som 84 dager siden forrige trepoenger på fremmed gress i ligaen.

Liverpool vant 14 av 19 bortekamper forrige sesong. Sesongen før vant de 13 av 19. Nå har det gått fire bortekamper på rad uten tre poeng.

På tide med seier

Det skal nevnes at Jürgen Klopp sitt lag har hatt et tøft kampprogram, og det har ikke vært de enkleste bortekampene. Vi liker ikke å snakke om det som skjedde på Villa Park 4. oktober, da Aston Villa sendte de helrøde hjem med 7-2-tap.

Det ble 2-2 i Merseyside-derbyet mot Everton, i en kamp Liverpool både kunne og burde ha vunnet. Det var en kamp der alt gikk imot de røde, både med skader, VAR-avgjørelser og marginer.

Ett poeng og 1-1 borte mot Manchester City er godkjent – på en stadion der Liverpool gikk på tap både i 2018/19 og 2019/20.

I forrige bortekamp ble det 1-1 borte mot Brighton, etter at Pascal Gross scoret tre minutter på overtid.

Liverpool har med andre ord vært nære – og nå må tiden være inne for tre poeng. Skulle de røde slå nyopprykkede Fulham, vil de kunne få en luke til Chelsea, Manchester United og Manchester City, som alle avga poeng på lørdag.

Mot Fulham blir det første kamp siden 3. mars på Stamford Bridge at de røde spiller borte foran supportere. London er i «tier two», og på Craven Cottage vil det være 2000 hjemmetilhengere.

Som nesten alltid før Liverpool-kamper, er det et «ryktelag» som sendes rundt i sosiale media – og denne gang ser det veldig sterkt ut: Alisson, Alexander-Arnold, Fabinho, Matip, Robertson, Jones, Wijnaldum, Henderson, Mané, Firmino, Salah.

Det må tas med en klype salt, og kommer ikke fra offisielt hold. Alex Oxlade-Chamberlain er tilbake i full trening, og vi forventer at han tar på plass på benken.

Fulham-sjefen ber laget sitt ta sjanser

Scott Parker har ikke planer om å legge seg bakpå og vente på Liverpool. Han ber Fulham-spillerne om å være modige og angripe.

– Mot lag som Liverpool og Manchester City må du kunne spille noen pasninger, og det er lettere sagt enn gjort. Du må være spillbar, men mot et av lagene som best på press i verden er det vanskelig, sier han til West London Sport

Fulhams forrige kamp var mot City, der tapte 2-0.

– Vi tok mer risiko i andreomgangen, og spillerne ønsket ballen i områder som kunne være skumle, men vi fikk et lite fotfeste. Du må forstå at du er på ditt mest sårbare når du har ballen mot lag som Manchester City og Liverpool. Om de bryter, kan de straffe deg på tre pasninger. Samtidig kan vi få fotfeste dersom vi spiller oss gjennom de øyeblikkene, og det er det jeg ønsker fra laget mitt, sier han.

Fulham - Liverpool spilles kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]