Slik scorer de måleneStraffer har vært et kjempeproblem for Fulham

Søndagens motstander scorer ett mål i snitt.

Søndag er det ny Premier League-kamp for Liverpool, og de helrøde skal møte Scott Parkers Fulham for første gang etter opprykket.

Dette blir også første gang Fulham spiller foran supportere. London er i «tier two», og kan derfor slippe inn 2000 supportere på Craven Cottage, som for tiden er under utbygging.

Fulham hatt en vanskelig start på sesongen, men det faktum at det faktisk er lag i Premier League som har gjort det enda verre, gjør at London-klubben er over streken. Sheffield United (1), West Bromwich (6) og Burnley (6) har alle tatt færre poeng enn Fulhams sju.

Sesongens første seier kom 2. november, da de slo West Bromwich 2-0 på hjemmebane. Det største høydepunktet i årets sesong kom borte mot Leicester 30. november. Da vant Fulham overraskende 2-1, mot et Leicester som har kjempet helt i toppen.

Det at kampen skal spilles på en søndag er fordel Liverpool. Fulham har tapt sine seks siste søndagskamper.

Reid er toppscoreren

Fulham har scoret 11 mål denne sesongen. Det er mer enn Arsenal (10), og like mange som Wolverhampton. Burnley (5), West Brom (8) og Sheffield United (5) har vært de minst målfarlige lagene så langt denne sesongen.

Den tidligere Bristol City- og Cardiff-angriperen Bobby Decordova-Reid er lagets toppscorer, med tre mål i ligaen. Ademola Lookman, som har en fortid i Everton, har scoret to ganger, og det samme har Aleksandar Mitrovic. Ola Aina, Tom Cairney, Ivan Cavaleiro og Ruben Loftus-Cheek har scoret ett ligamål hver.

Fulhams målscorere

NavnMålAvslutningerAvslutninger på målxG (Expected goals)AlderHøydeVektBeste fot
B. Reid31271,962717068Høyre
Aleksandar Mitrovic23084,712618890Høyre
Ademola Lookman22082,182317478Venstre
Tom Cairney1950,382918572Venstre
Ivan Cavaleiro113522717472Høyre
Ruben Loftus-Cheek1320,352419188Høyre
Ola Aina1410,112418465Høyre

Slik kommer scoringene

Det har kommet ønsker om flere saker med statistikk her på liverpool.no, og vi har hørt på forslagene. Derfor har vi kjøpt tilgang hos InStat. Instat Scout er et hjelpemiddel blant annet Liverpool FC bruker, og gir tilgang til mye statistikk og data en ellers ikke har tilgang til.

Vi har brukt InStat for å se på hvordan Fulham scorer målene sine.

Fulham tapte 4-3 mot Leeds i september. Da scoret Mitrovic først fra straffemerket, og satte straffesparket under målvakt Ilan Meslier nede til venstre. Decordova-Reid scoret etter et gjennomspill fra André-Frank Zambo Anguissa, da han tok med seg ballen inn i feltet og avsluttet nede i lengste hjørnet. Det siste målet kom da Mitrovic steg høyest etter et innoverskrudd innlegg fra Kenny Tete, som han headet sikkert i mål.

Mot Sheffield United, nesten en måned senere, scoret de etter en fantastisk soloprestasjon fra Lookman. Han fikk ballen på 30 meter, fintet seg fri fra Sander Berge, slo tunnel på Chris Basham, og banket ballen opp i nettaket fra seks meter.

SLIK KOMMER MÅLENE: Fulham har scoret 11 mål så langt denne sesongen.

SLIK KOMMER MÅLENE: Fulham har scoret 11 mål så langt denne sesongen.

Fulham måtte spille med ti mann hjemme mot Crystal Palace. Fem minutter på overtid, på stillingen 0-2, fikk Cairney ballen på 30 meter, avanserte et par meter og klinte den opp i venstre kryss.

Sesongens første seier kom mot West Bromwich. Ved den første scoringen kom det et dypt innlegg fra venstre. Mitrovic headet ballen mot mål, der Decordova-Reid headet i mål fra kloss hold. Det andre målet i kampen kom bare minutter senere, og igjen var Mitrovic involvert. Aina spilte til Decordova-Reid. Han spiller inn til Mitrovic i boksen, som flikker ballen tilbake til Aina som kliner til fra 18 meter - bort i lengste kryss.

Everton fikk med seg tre poeng fra sin bortekamp mot Fulham, men i denne kampen skapte Parkers lag mange sjanser. Decordova-Reid var igjen veldig involvert. Han spilte vegg med Cairney, kom seg inn i feltet og avsluttet ned i lengste hjørne fra under press fra Yerry Mina. Det andre målet kom da Fulham rullet opp på høyresiden, og ballen ble rullet ut til Loftus-Cheek som avsluttet via en spiller og i mål. Kampen endte med 3-2-seier til Carlo Ancelottis gutter.

De to siste scoringene for Fulham denne sesongen kom i høydepunktet mot Leicester i slutten av forrige måned. Fulham brøt på midten, og Anguissa tok med seg ballen fremover. Lookman gikk på løp bak ryggen på Wesley Fofana, kom alene med Schmeichel, og avsluttet sikkert inne i boksen. Det andre målet kom fra Cavaleiro, som satte et straffespark sikkert ute til høyre.

Kjempeproblem med straffespark

Det har vært rekordmange straffespark i Premier League denne sesongen, og kun Leicester har fått flere enn Fulham. Det store problemet for Fulham er at de har vært elendige på å ta vare på sjansen fra 11 meter.

TO AV FEM: Slik har Fulham satt straffesparkene sine.

TO AV FEM: Slik har Fulham satt straffesparkene sine.

Faktisk har de kun scoret på to av fem – 40 prosent uttelling.

Lookmans pinlige forsøk på «Panenka» åtte minutter på overtid, i en kamp der Fulham kunne fått med seg poeng borte mot West Ham, vil bli husket lenge.

Mitrovic banket ballen i tverrlegger og over borte mot Sheffield United på stillingen 0-0, og også Cavaleiro har misbrukt straffespark. Hans kom i hjemmekampen mot Everton, da han sklei og sendte ballen over mål.

PINLIG BOM: Ademola Lookman hadde et håpløst straffespark mot West Ham.

PINLIG BOM: Ademola Lookman hadde et håpløst straffespark mot West Ham.

Med unntak av straffer, har London-laget så langt ikke scoret etter dødball denne sesongen. 20 av 73 innlegg fra corner og frispark har endt med avslutning, men ingen scoringer.

Defensivt har de sluppet inn tre mål etter dødballer. Alle kom i september. Gabriel fikk stå umarkert inne i feltet og heade inn 2-0 etter et innlegg fra Willian. Kelvin Phillips sin corner endte opp på bakre stolpe hos Helder Costa, som banket ballen via tverrlegger og i mål. Det siste dødballmålet imot kom da Conor Hourihane slo et frispark midt på Fulhams banehalvdel, som Tyrone Mings kastet seg inn og fikk avsluttet fra 12 meter.

DØDBALL IMOT: Fulham har sluppet inn tre mål fra faste situasjoner så langt.

DØDBALL IMOT: Fulham har sluppet inn tre mål fra faste situasjoner så langt.

Nesten skadefri tropp

Parker har helt andre bekymringer enn Klopp – og kan velge fra en nesten skadefri tropp til søndagens kamp.

Kenny Tete er med all sannsynlighet ute, fordi han mangler kamptrening etter en leggskade. Den nederlandske landslagsspilleren har ikke spilt siden september.

Terence Kongolo har ikke spilt kamp siden februar, men er på vei tilbake. Han blir neppe aktuell til søndagens kamp.

Fulhams lag i forrige ligakamp mot Manchester City: Areola; Aina, Andersen, Adarabioyo, Robinson; Reed (Lemina 68), Anguissa, Loftus-Cheek (Cairney 82); Cavaleiro, De Cordova-Reid (Kamara 70), Lookman. 

Fulham - Liverpool spilles kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.