– La oss slå tilbake umiddelbart

Jürgen Klopp med en klar oppfordring til sine spillere foran kveldens kamp.

24. feb 2020 kl 15.17 Einar Kvande

I kveld dreier det seg igjen om Premier League-poeng, når West Ham gjester Anfield. Jürgen Klopp er opptatt av at man benytter 1-0 tapet for Atletico Madrid på Wanda Metropolitano sist tirsdag til noe konstruktivt, og bruker nettopp dette tapet som motivasjonsfaktor foran kveldens match.

– Dette er den første kampen på Anfield igjen for seniorlaget på en god stund, på grunn av vinterferien og påfølgende bortekamper i Premier League og Champions League. Det er fantastisk å være tilbake. Vi går til denne kampen etter to kontraster, i form av ettmålsseieren over Norwich og ettmålstapet i Madrid, slår Klopp fast i sin faste spalte i kampprogrammet.

Lite som skiller mellom seier og tap

– Disse to kampene illustrerer hvor hardt vi må fortsette å jobbe, om vi ønsker å oppnå ting. Det føltes egentlig ikke som vi spilte dårligst i kampen vi tapte, kanskje spilte vi faktisk bedre da, fortsetter tyskeren.

– På det nivået vi befinner oss nå er kampene jevne og knallharde. Det er lite som skiller det å komme inn i garderoben med det resultatet du ønsker deg fra den motsatte følelsen. Jeg kan ikke klage på innstillingen og spillet til laget i Madrid på tirsdag. Jeg var godt fornøyd med intensiteten i spillet vårt, og det har jeg fortalt våre gutter.

Klopp mener det er ingenting fra tapet i Madrid som skal føre til at spillerne mister selvtilliten.

– Vi bør heller se motsatt på det. Dette er vår mulighet til å slå tilbake umiddelbart. Det er et talentfullt lag som besøker oss, og de vil ønske å få med seg en seier. Det er nok motivasjon. Vi må spille opp mot vårt beste, det er vi klar over.

Ber publikum skru opp lyden noen knepp

Kveldskamp under flomlysene på Anfield pleier som regel å være en garantist for god stemning på tribunene. Liverpool-manageren gjør et poeng av at publikums støtte kan være avgjørende for kamputfallet.

– Supporterne er kanskje det viktigste klubben har. Det er mandag kveld, og flomlyskamp. Det er en stund siden forrige hjemmekamp, så jeg tror at supporterne blir ekstra ivrige av den grunn. Det er viktig at våre supportere skjønner hvor viktige de er for oss. De har spilt en viktig rolle på veien til det forspranget vi har opparbeidet oss. Nå handler det om å skru opp lyden enda noen knepp i den viktige innspurten. Anfield-publikummet vil være klare til å prestere på høyeste nivå, slik både de og laget har gjort frem til nå.

– I kveld er en god anledning til å vise den kollektive hungeren etter å oppnå noe stort ved sesongslutt som råder både på banen og på tribunene. Vi skjønner at vi fortsatt har masse arbeid som må gjøres, men vi kan bare påvirke utfallet av neste kamp. Derfor må alle som elsker Liverpool som er inne på stadion i kveld sørge for å gi alt for å vinne denne kampen, avslutter Klopp.

Liverpool - West Ham spilles mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]