Klopp foran transfersommeren:– Vi ser ikke på oss selv som best i verden

Jürgen Klopp innrømmer at det er enklere å starte samtaler med spillere når man har suksess, men samtidig kan spillere vegre seg for å skrive under for Liverpool på grunn av den harde konkurransen om plassene.

24. feb 2020 kl 11.59 Einar Kvande

Melissa Reddy skriver i Independent at Liverpool i sommer vil være ute etter spillere i samme kategori som Roberto Firmino og Sadio Mané var i da de ankom Anfield-klubben. Spillere med fremtiden foran seg, spillere som har et sterkt ønske om å bli bedre og med kapasitet til å bli verdensklasse-spillere.

Reddy slår fast at Liverpool ikke kommer til å bruke enorme summer på en enkeltspillere uten at de er sikre på at det er en brikke de mangler av typen Virgil van Dijk og Alisson Becker.

Spillerne som blir kjøpt i sommer må også finne seg i å være tålmodige med tanke på spilletid.

Timo Werner er en spiller som stadig blir linket til Liverpool, og han beskrev nylig de røde som det beste laget i verden. Det er en merkelapp som Jürgen Klopp ikke er spesielt glad for.

– Jeg forstår det egentlig ikke. Det er hyggelig at folk sier det. Det er selvsagt bedre enn å få høre at du er det verste laget i verden. Og det kan være enklere å tiltrekke seg spillere når de ser det på den måten. Dersom de anser oss som suksessfulle er det enklere å få til samtaler med spillere. Men på den annen side er det vanskeligere å få tak i spillere jo bedre laget ditt er, fordi de begynner å lure på hvor og hvor ofte de får spille, slår Liverpool-manageren fast.

Må ha riktig innstilling

– Vi trenger spillere som virkelig ønsker å være en del av dette, som ønsker å kjempe om en plass på laget, som ønsker å ta neste steg i utviklingen sammen med oss, som ønsker å utvikle seg og forbedre seg. Vi har slike spillere, og de som ønsker å komme til oss må også ha denne innstillingen.

– Dette er CV-krav det ikke er lett å innfri. Alderssammensetningen til laget vårt er god for øyeblikket. Om to eller tre år vil det kanskje være annerledes, men nå er den bra. Det kommer litt an på hva du ønsker deg. Ønsker du at alderen skal være god for å selge en spiller? Trolig ikke. Ønsker du at han skal være i den riktige alderen med tanke på prestasjoner? Ja. Det er masse du må ta hensyn til. Det blir en interessant periode fremover.

I fjor sommer var Adrian inn for Simon Mignolet den eneste endringen i seniortroppen. De lovende ungguttene Sepp van den Berg (18) og Harvey Elliott (16) ankom i tillegg Anfield.

– I fjor sommer fikk vi inn Sepp, Harvey og Adrian. Folk var misfornøyde med at vi ikke gjorde mer på transfermarkedet, for de mente vi trengte ditt eller datt. Vi får se om vi klarer å ta de riktige avgjørelsene nok en gang. Det avhenger ikke bare av oss alene. Det avhenger av markedet. Det er slike ting rundt oss som vil påvirke hva vi gjør.

– Vi kommer ikke til å støvsuge markedet som gale. Vi ønsker den riktige spilleren. Vi kommer ikke til å kjøpe hvem som helst.

FRIR TIL LIVERPOOL: Timo Werner mener at Liverpool er det beste laget i verden.

FRIR TIL LIVERPOOL: Timo Werner mener at Liverpool er det beste laget i verden.

De spanske storklubbene lurer som gjedda i sivet

De spanske storklubbene har merket seg Liverpools suksess, og kan dermed igjen være ute etter noen av Anfield-klubbens beste spillere, slik som da Luis Suarez og Philippe Coutinho fant veien til Barcelona.

– For noen spillere er det vanskelig å si nei om Barcelona eller Real Madrid ringer. Jeg tror at Liverpool fremstår som en av toppklubbene for alle spillere i verden. Men i Sør-Amerika er de to spanske storklubbene kanskje litt mer berømte, og det virker fornuftig for sør-amerikanere å signere for dem med tanke på kultur og språk, konstaterer Klopp.

– Det er derfor henvendelser fra disse klubbene alltid kan skape litt trøbbel for oss. Men utenom disse to er det ikke 500 klubber som vil være i stand til å lure bort spillerne våre.

– Mot Atletico Madrid spilte vi ikke som det beste laget i verden, men vi kjempet som gale for å komme oss helskinnet gjennom kampen. Vår innstilling til kampen var eksepsjonelt bra. Det var en bortekamp hvor vi ga bort et tidlig mål på en dødball. De hadde noen farlige kontringer i tillegg. Kvaliteten til Atletico er utrolig, men vi forsøkte, forsøkte og forsøkte i 95 minutter. Det var ikke et sekund hvor vi klødde oss i hodet og lurte på hva vi kan gjøre. Det er dette folk setter pris på når de ser oss spille. Intensiteten og innsatsen til spillerne når det er vanskelig. 

– Vanligvis når folk nevner det beste laget i verden tenker du tilbake på Real Madrid for noen få år siden. Barcelona for noen få år siden. Manchester City de to siste årene, og slike ting. Laget vi har nå handler om innstilling, jobbe, jobbe, jobbe, blandet med veldig gode fotballspillere.

– Vi er definitivt mer kritiske til egne prestasjoner enn de fleste, for de ser bare resultatene, som har vært eksepsjonelle. Det er det ingen tvil om. Men vi ser ikke på oss selv som best i verden, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]