BBCs fotballeksperter kritiske til Liverpool-spillernes kroppsspråk

Alan Shearer og Jermaine Jenas i Match of the Day er skeptiske til ligaledernes innstilling i kampen mot Watford.

1. mar 2020 kl 21.05 Kenneth Baraas

De røde gikk på et sjeldent tap, sitt første i ligasammenheng denne sesongen. Da blir det interessant å lete etter årsaker til hvordan Jürgen Klopps bunnsolide mannskap kunne sprekke mot Watford, som lå på 19. plass før lørdagens kamp. 

– Det var et kroppsspråk på spillerne som ga et inntrykk av at de var avslappet og tenkte «Det er Watford, kanskje vi slipper unna denne gangen også», sa Jermaine Jenas i BBCs oppsummeringsprogram «Match of the Day».

– Det var det stikk motsatte av hva vi er vant til å se fra Liverpool. Du ser sjelden at et helt lag spiller så dårlig som de gjorde. 

– Vanligvis er det i det minste to eller tre på laget som presterer, spesielt hos et lag som snart er mestere. De var bare ikke påskrudd. Fronttrioen var ikke-eksisterende, man så ingenting til Salah, Mané og Firmino. 

Vil heve seg

Vertene gikk rett i strupen på et uvanlig nervøst Liverpool-lag, og det likte de røde svært dårlig, ifølge Jenas. 

– Det var nesten så de fikk panikk til tider. De hadde ikke noe samhold i laget, og det utnyttet Watford til det fulle. Alle disse svakhetstegnene ble mikset sammen til den samme kampen, og det er ikke vanlig å se, sier den tidligere Newcastle- og Tottenham-spilleren.

Shearer støttet oppunder Jenas sine uttalelser, men tror de røde vil slå tilbake ved neste anledning. 

– De virket som de hadde den fremtoningen at de bare kunne møte opp, og så ville seieren komme. Det er aldri den innstillingen man bør ha i fotball, fordi du vil bli straffet for det. Det ble de i dag, men de vil komme raskt tilbake, sa den tidligere storscoreren. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]