UEFA betaler ut landslagspenger umiddelbart

Liverpool år nå utbetalt kompensasjon tidligere enn de skulle for å sende spillere på landslagsoppdrag.

23. apr 2020 kl 14.56 Arve Vassbotten

UEFA besluttet torsdag å betale ut det klubbene har krav på etter å ha sluppet spillere på landslagsfotball gjennom sesongen, for å hjelpe på i en vanskelig situasjon for klubbene.

Egentlig skulle dette først bli betalt ut etter at playoff til Euro 2020 var fullført.

UEFA betaler ut 50 millioner euro til klubber som har hatt spillere som ikke har vært med kvalifiseringen, men ikke playoff. Det gjelder 39 nasjoner.

17,7 millioner euro blir betalt ut til de som har sendt spillere på landslagsoppdrag for de 16 lagene som skal ut i playoff. Betalingen for playoffkampene kommer seinere. Den summen er på 2,7 millioner euro.

630000 euro på det meste

– Europeiske klubber er en viktig del av suksessen for landslagskonkurransene. Som et resultat av det, så blir en andel av det vi tjener på landslagsfotballen distribuert til klubbene som bidrar med spillere til de kampene. I disse vanskelige tider, der mange klubber har økonomiske utfordringer, spesielt med likviditet, var det vår plikt å sørge for at klubbene fikk sin betaling så raskt som mulig, sier UEFA President Aleksander Čeferin til UEFA.com.

Hele 676 klubber fra 55 medlemsnasjoner vil få utbetaling nå på alt fra 3200 euro til 630000 euro. Hvor mye Liverpool vil få i kompensasjon, er så langt ikke kjent.

Om Liverpool får maks utbetaling tilsvarer det litt over en halv million pund, Liverpool har på sin side lønnsutgifter på rundt 6 millioner pund i uka. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]