Offisielt:La Liga-klubbene får trene igjen, og satser på oppstart i juni

Positiv utvikling i Spania.

4. mai 2020 kl 18.04 Arild Skjæveland

De spanske helsedepartementet har gitt idretten tillatelse til å starte opp igjen, melder La Liga i en pressemelding. Fotballklubbene på de to øverste divisjonene satser nå på at serien kan starte opp igjen i juni. 

Spillerne vil nå trene alene, mens de testes av klubbene. Planen til La Liga har altså fått grønt lys fra myndighetene, med en garant om at alt må være så sikkert som det overhode kan være for alle involverte.

Nå har klubbene en periode på fire uker med trening. Først alene, og deretter i grupper, før de satser på en oppstart av sesongen igjen i juni.

Juni har også blitt nevnt som målet til Premier League, som etter planen skal ha et møte på torsdag.

Vil gi folk et løft

I pressemeldingen skriver La Liga-president Javier Tebas at dette vil kunne gi folk et løft.

– Krisen har hatt en betydelig innvirkning på oss alle. Å få fotballen tilbake er et tegn på at samfunnet går tilbake til den nye normalen. Vi vil også få tilbake noe som det spanske folk og folk i hele verden kjenner og elsker, sier han i pressemeldingen.

– Folkets helse er avgjørende, så vi har en omfattende protokoll for å ivareta helsen til alle involverte når vi jobber for å starte opp igjen la Liga. Omstendighetene er helt uvanlige, men vi håper å spille igjen i juli og avslutte 2019/20-sesongen i sommer, sier han videre.

Tyskland-svar på onsdag

Tyskland er landet som har kommet lengst i planleggingen av en restart av sesongen. Der har spillerne vært tilbake på treningsfeltet i noen uker, og spillerne har blitt testet. 

Mandag sa det tyske fotballforbundet (DFL) at det var gjort 1724 tester i de 36 klubbene i Bundesliga og 2. Bundesliga. Det ga 10 positive tester for Covid-19, ifølge The Guardian

De vil fortsette med testingen uansett om de kan starte sesongen igjen eller ikke. En avgjørelse har blitt utsatt til onsdag.

Planen til DFL var at sesongen skulle bli ferdigspilt i slutten av juni.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]