Trent Alexander-Arnold:– Det var kvelden alt snudde

Trent Alexander-Arnold forteller om kampen som sendte Liverpool på seierssporet.

23. jul 2020 kl 15.24 Mari

Da Henderson hevet trofeet onsdag kveld ble Alexander-Arnold den første spilleren fra klubbens akademi til å vinne Premier League.

– Det er denne vi alltid ville ha, innrømmet han til Sky Sports etter kampen, der han stod med medaljen rundt halsen og seiersrus i kroppen.

– For klubben er dette massivt.

Han rettet en stor takk til Premier League og myndigheten som tillot familiemedlemmer å være tilstede under kampen og troféseremonien.

– Det er de som betyr mest og som sjefen sa før kampen er det de vi spiller for. Vi spiller for supporterne, men det er familie som har hjulpet oss fra vi var barn og det er de som har sett både de dårlige og gode tidene, og det er fantastisk å kunne dele kvelden med dem.

– Jeg føler meg så heldig, så velsignet for å være en del av en så spesiell klubb og et så spesielt lag. Alle har gjort sitt, de unge guttene, de eldre guttene, alle de ansatte, alle. Det har vært en kollektiv innsats og dette kommer til å bli en god kveld å feire det på.

– Jeg tror at å vinne Champions League i fjor ga oss apetitten på å vinne mer og mer og mer og  jeg tror kvelder som denne og denne følelsen er akkurat den følelsen man så gjerne vil ha, fortalte unggutten til Sky Sports.

Alt snudde i Kiev

I et større intervju med Liverpool Echo utbroderer han om nettopp denne apetitten og følelsen.

– Det snudde i Kiev, fortalte Alexander-Arnold til lokalavisen i en samtale over Zoom.

TÅRER I KIEV: Tårer i Kiev ble til triumf i Madrid og til slutt også i England.

TÅRER I KIEV: Tårer i Kiev ble til triumf i Madrid og til slutt også i England.

Liverpool hadde tapt Champions League-finalen mot Real Madrid på en kveld det meste hadde gått mot dem.

– Det var da vi gikk fra et naivt lag til et som vet hvordan man vinner kamper. Vi gikk derfra og inn i den neste sesongen med den beste lærepengen vi kunne fått, fortsatte han og kalte det et tap som var nødvendig.

– Man må gjøre feil for å kunne forbedre seg. Det var den verste kvelden i livet vårt men når vi ser tilbake på det, så var det den beste lærepengen, gjentok han.

– Det har puttet oss på den stien vi er på nå. Så de siste to årene hvor vi har vunnet så mange kamper og troféer, alt går tilbake til den ene kampen og å lære seg hvordan man vinner.

Bare ett år etter tårene i Kiev kom gleden i Madrid, da Henderson kunne løfte det første av mange trofeer under Klopp. Ett trofé ga mersmak.

– Det handlet alltid om å ønske å føle det samme som i Madrid, igjen og igjen. Den følelsen av å seire, av stolthet og av å være en del av et suksessfullt lag. Vi presser hverandre til å bli så gode som mulig, de beste spillerne i verden, det beste laget i verden. Vi ville ta klubben tilbake der den hører hjemme.

Etter bragden i Madrid forrige sommer har det blitt hele tre nye trofeet.

– For meg personlig hadde jeg alltid en følelse av at så fort vi fikk det første, kan vi vinne alt, og utenom de to engelske cupene har vi gjort akkurat det.

MAKTDEMONSTRASJON: Trent Alexander-Arnold sto for de rødes fjerde mål da de leverte en maktdemonstrasjon mot Leicester.

MAKTDEMONSTRASJON: Trent Alexander-Arnold sto for de rødes fjerde mål da de leverte en maktdemonstrasjon mot Leicester.

– Du kan ikke stoppe i denne ligaen

I 2018-2019-sesongen endte Liverpool på en andreplass med hele 97 poeng, bare ett poeng bak Manchester City.

– For oss handlet det om å prøve igjen, om å fortsette å gjøre det vi gjør, forteller han om andreplassen som var hjerteskjærende for spillerne å akseptere.

– Da vi møtte Manchester City, det var ikke da vi vant at jeg trodde vi kom til å vinne ligaen, men det puttet oss i en god posisjon. Da var vi ni poeng foran og hadde vi tapt hadde luka bare vært på tre. Så det var en stor seier for oss, forteller han.

Bare noen dager etter VM for klubblag skulle de røde møte Brendan Rodgers Leicester, som hadde hatt en veldig sterk første halvdel av sesongen. Men Liverpool feiet de blå av banen i en 4-0-seier.

– Vi hadde mange distraksjoner med VM for klubblag i Qatar og sånne ting på forhånd av kampen, så mange trodde Leicester skulle vinne. Vi leverte den beste kampen denne sesongen og dominerte. Det var eksepsjonelt for oss å få til det, med alt det andre som foregikk.

– Vi følte at alle så på oss og ventet på at vi skulle skli, innrømmer han.

Da Liverpool slo United 2-0 på Anfield runget «We’re gonna win the league» rundt stadion, for første gang med overbevisning. Men det smittet ikke helt over til spillerne, i følge scouseren.

– Du har selvsagt drømmer og mål og sånne ting men du må holde fokus og rett etter United tror jeg vi hadde Wolves borte. Du kan ikke stoppe i denne ligaen, forteller Alexander-Arnold.

DEN DE ALLTID VILLE HA: Trent Alexander-Arnold innrømmer den ganske dårlig holdte hemmeligheten at det var ligagullet spillerne alltid drømte om.

DEN DE ALLTID VILLE HA: Trent Alexander-Arnold innrømmer den ganske dårlig holdte hemmeligheten at det var ligagullet spillerne alltid drømte om.

Samlingen i Formby

Dagen etter at Liverpool hadde slått Crystal Palace 4-0 på Anfield, skulle Chelsea og Manchester City møtes. Hvis Chelsea tok poeng fra de regjerende mesterne fra Manchester, hadde Liverpool vunnet ligaen. Alle spillerne var samlet på Formby Hall for å få med seg kampen, bare i tilfelle City skulle gå på en smell. Det gjorde de, og feiringen i Liverpools velstående Formby var voldsomme. Men selve stemningen under kampen skal ha vært avslappet.

– Det var mer som team bonding egentlig, forteller han.

– Bare en samling med litt mat og en fotballkamp.

FORMBY: «Team bondingen» i Formby ble til feiring av ligagullet etter at Manchester City tapte for Chelsea.

FORMBY: «Team bondingen» i Formby ble til feiring av ligagullet etter at Manchester City tapte for Chelsea.

– Det var en spesiell kveld, selvsagt. Vi har ventet i 30 år og jobbet så hardt som gruppe og klubb med manageren de siste fem årene. Så å kunne nå målet, vel vitende om hvor vanskelig det er, er noe vi selvsagt var stolte av.

– Å vinne ligaen har ikke helt gått opp for meg. Når du er så involvert i det og så nære det, er det vanskelig å ta et steg tilbake og se på hva du har oppnådd.

– Tiden for det kommer når man legger opp og jeg kan se tilbake og føle meg stolt over det jeg har oppnådd, men jeg har oppnådd mye og er takknemlig for muligheten jeg har blitt gitt.

– Dette er bare begynnelsen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]