– Community Shield blir en god kamp, men den kommer midt i pre-season

Jürgen Klopp gir de første hintene før møtet med Arsenal om 10 dager.

19. aug 2020 kl 19.20 Arild Skjæveland

Lørdag 29. august skal Community Shield spilles på Wembley mellom ligamester Liverpool og FA-cupmester Arsenal. Den kampen kommer bare 14 dager etter at Mohamed Salah og co returnerte til trening etter ferie, og to uker før Premier League-starten.

Det er ikke ventet at verken Jürgen Klopp eller Mikel Arteta vil stille med sine beste lag, og vil behandle kampen som en treningskamp.

– Når du ser på timing, så kommer Community Shield midt i pre-season. For oss vil det ikke bli det samme, men jeg er ganske sikker på at det vil bli en god kamp, sier Klopp i et intervju med Liverpoolfc.com

– Arsenal er et godt lag, så det blir en god kamp, men ingen av lagene vil være i toppslag. Hvordan kan vi være det etter to uker med trening? Det er ikke viktig, for det er det samme for begge lag - en det vil bli tøft.

Vil vise seg frem

Liverpool skal spille to treningskamper den neste uken. Mot Stuttgart på lørdag, og RB Salzburg på tirsdag. Deretter venter Arsenal på Wembley.

– 22. kommer den første treningskampen, 25. den andre, og 29. er det Community Shield, så allerede kan du se at kampene kommer tett. Det jeg ønsker å se fra guttene, er at vi spiller fotballen vår igjen. Det er det, stort sett, sier Klopp.

– At vi håndterer de problemene som kommer, og at vi kan skape, forberede oss, og være klare for å forsvare oss som lag. At vi følger prinsippene vi har jobbet med så lenge. Du bør kunne se at vi ikke møttes for første gang i livet for en uke siden.

– Vi har jobbet sammen en stund, og har ikke gjort så store endringer i stallen. Vi ønsker bare å se fotballen vår, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]