– Sheffield United og Liverpool er i samtaler om en låneavtale

Rhian Brewster kan likevel ende opp på utlån til en Premier League-klubb.

15. sep 2020 kl 15.01 Arild Skjæveland

Liverpools plan for Rhian Brewster denne sesongen var å låne ham ut til en Premier League-klubb for å få fast førstelagsspill på det aller øverste nivået. 20-åringen viste i andre halvdel av forrige sesong at han absolutt holdt nivået i Championship, da han scoret 11 mål på 22 kamper.

En rekke Premier League-klubber har vært i kontakt med Liverpool om en avtale for spissen denne sommeren, og det har blitt rapportert at de helrøde vil vurdere å selge spissen dersom det kommer et bud på 25 millioner pund med mulighet til tilbakekjøpsklausul.

Det har så langt ikke kommet noen slike bud, og nå er det ting som tyder på at en kan gå tilbake til den opprinnelige planen.

Kan ende i Sheffield United

Etter de første Premier League-kampene denne sesongen ble det tydelig at det var flere klubber som trengte en målscorer. Flere lag spilte god fotball, men var helt tannløse på topp. Brighton var et godt eksempel på det mot Chelsea mandag kveld – og det er en klubb som har blitt linket til Brewster.

Men den største favoritten er Sheffield United. Chris Wilder trenger en spiss, og behovet har blitt enda større etter at de ikke klarte å score hjemme mot Wolverhampton på mandag.

Lys Mousset er ute med en skade i foten, og har operert. Mot Wolves var det veteranen Billy Sharpe som startet på topp sammen med Oli McBurnie.

Ifølge The Athletic er de to klubbene i samtaler om en låneavtale for Brewster, og «the Blades» skal ha presentert en plan for spillerens utvikling denne sesongen. 

Bekreftet spissjakt

Chris Wilder bekreftet at han var på spissjakt etter tapet mot Wolves. Klubben har kjøpt seks spillere denne sommeren, og han fikk spørsmål om hva planen hans var for den sjuende og siste spilleren de etter planen skal hente før vinduet stenger i oktober.

– Vi vil prøve å få en ny spiss inn, svarte Wilder ifølge The Athletic.

– Det er åpenbart en veldig viktig posisjon. Vi hadde kapteinen (Sharp) og David McGoldrick involvert mot Wolves, men Oli Burke har ikke spilt fotball i det hele, så sesongen hans vil starte mot Burnley i cupen, sa han.

– Oli McBurnie var helt kjørt, og Lys er skadet. Vi ønsker definitivt å forbedre den posisjonen. Vi skapte noen brukbare sjanser mot Wolves, men dersom vi kan få inn en i den posisjonen som kan gi oss den kvaliteten, så vil vi være i en bedre posisjon enn da vi startet i Premier League mot Bournemouth for 13 måneder siden, sa han videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]