De lærde strides om hvor mange seiere Klopp har som Liverpool-manager

199 eller 201? Det er det store spørsmålet.

29. okt 2021 kl 21.01Jens Bessesen

Da Jürgen Klopp og Liverpool kjørte over Manchester United på søndag, ble tyskeren i etterkant hyllet for å være den raskeste i historien til å nå 200 seiere som Liverpool-manager.

331 kamper tok det for Klopp å nå 200-klubben - og med det var han raskere enn både Sir Kenny Dalglish (333), Bob Paisley (345), Bill Shankly (380) og Tom Watson (431), ifølge This Is Anfield.

Men - ikke alle er enige i at Klopp har nådd 200 helt ennå.

Teller straffesparkkonkurranser?

Statistikkguru Andrew Beasley tok mandag til Twitter for å hylle Klopp for sine 200 seiere, og han kom med mange herlige tall om hvor og hvordan seierne har kommet. Som at laget har holdt nullen i 110 av seierne, men enda mer imponerende har vunnet syv ganger der de har sluppet inn tre mål. 

Tre ganger har Klopps Liverpool vunnet med sju måls margin, men det vanligste har vært ettmålsseiere. 76 ganger har hans Liverpool scoret ett mål mer enn motstanderen. Tallene til Beasley kom for øvrig før onsdagens 2-0-seier mot Preston.

Men det er seiersmarginen på null som har ført til diskusjon. To av de 200 seierne kom nemlig på straffesparkkonkurranse - mot Arsenal i ligacupen og mot Chelsea i Super Cup

En annen fotballstatistiker, Michael Reid fra Opta, har svart Beasley - og han mener United-seieren var 198 under Klopp, ikke 200, fordi kamper som ender i straffespark bør regnes som uavgjort.

Beasley er tilsynelatende uenig, og en annen bruker har svart Reid med at reglene til både ligacupen og UEFA sier at den som vinner straffekonken regnes som vinner av en kamp. 

Det er åpenbart at de lærde strides om Klopps seiere i Liverpool. 2-0 mot Preston var enten seier nummer 201 eller 199. Med andre ord vil noen hevde at Klopp igjen kan feire seier nummer 200 dersom Brighton blir slått lørdag. Hvem har rett?