Moyes fornøyd med grepene som førte til seier

David Moyes tok lærdom av tapet mot Liverpool i januar.

Da Liverpool dro til London Stadium i slutten av januar var det i dårlig form og med Jordan Henderson og Nat Phillips som stopperpar, men likevel ble det 3-1-seier over West Ham. Seieren ble blant annet sikret av et par flotte kontringsmål. 

Søndag var det tydelig at West Ham-manager David Moyes hadde lært av dette tapet. Etter 3-2-seieren over Liverpool nevnte han det.

– Jeg så den kampen om igjen og likte ikke måten vi spilte på, sa Moyes til West Ham TV etter kampen. 

Denne gangen gikk det meste West Hams vei, og taktikken til Moyes så ut til å treffe perfekt - i hvert fall etter pause. 

– Vi hadde ikke ballen nok i førte omgang, og jeg prøvde å finne ut hvordan vi kunne gjøre ting annerledes og bedre. Det fungerte til en viss grad fordi vi tok ledelsen, men vi gjorde ikke nok. Så i andre omgang endret vi litt på posisjonen til Pablo Fornals slik at han kunne gå litt høyere i banen. Det ga oss litt mer å jobbe med. Takket være energien til Pablo tok vi ledelsen igjen, sa Moyes.

Taktikken fungerte

Også taktikken med å angripe Liverpool på dødballer fungerte.

– Vi scoret to flotte mål på hjørnespark, i tillegg til en kontring, og prestasjonen i andre omgang var veldig bra. Vi kunne ha scoret flere mål også. 

– Når vi får fire-fem gode målsjanser mot Liverpool har vi klart å gjøre noe riktig, la Moyes til.

Han erkjente imidlertid at det kunne ha sett annerledes ut til pause. 

– Vi var ikke så gode før hvilen, men det bedret seg. Vi måtte forsvare oss mot slutten også da det var 3-2, og de hadde muligheten til å utlikne. Men vi er et godt lag. spillerne er gode, og jeg tror vi kan holde dette gående, sa han.

Imponerer

West Ham har vunnet seks av de sju siste kampene i alle turneringer og flyr høyt under ledelse av Moyes. 

I Europa League topper de sin gruppe, og i Premier League er de på en imponerende tredjeplass. 

– Spillerne er fantastiske for øyeblikket. Vi må fortsette å tro på det vi driver med. Det kommer til å være perioder der det ikke vil gå like bra som nå, men nå handler det om å nyte øyeblikket, sa Moyes.