Steven Gerrard er Aston Villas førstevalg. Nå ber de om tillatelse til å snakke med ham

41-åringen skal være interessert i jobben.

Aston Villa skal ha Steven Gerrard som førstevalg i jakten på en ny manager og erstatter for Dean Smith. Villa sparket manageren etter helgens tap mot Southampton.

Etter 1-0-seieren på Old Trafford i slutten av september har Villa tapt fem strake kamper, og falt til 16. plass på tabellen, kun to poeng over nedrykksstreken.

The Guardian melder nå at Villa kommer til å henvende seg til Rangers i løpet av de neste 48 timene for å få snakke med Gerrard om den ledige jobben på Villa Park. Han skal være deres førstevalg til å ta over.

Vil koste to millioner pund

Hovedpersonen selv skal være interessert i jobben, etter tre år på Ibrox. Hans Rangers leder den skotske Premier League igjen denne sesongen, etter å ha vunnet sin første ligatittel på ti år forrige sesong. Også Telegraph melder at Gerrard er interessert. 

Han har kontrakt på Ibrox til 2024, men skal være fristet av jobben i Premier League, melder Guardian. Dersom det blir noe av, vil Villa måtte betale to millioner pund i kompensasjon. Det vil neppe være noen hindring for Villas ambisiøse eiere.

Villa ser på Gerrard som en manager med riktig profil, og en som har den sulten som skal til for å få Villa tilbake i Europa. De ønsker å få til en avtale raskt, i god tid før deres neste ligakamp mot Brighton. Gerrards assistent-manager, Gary McAllister, har tidligere jobbet i Aston Villa. Da som assistent for Gerard Houllier.

Den danske landslagssjefen Kasper Hjulmand var også linket til jobben, men har meldt seg uaktuell. Roberto Martinez skal være backup dersom det ikke er mulig å få til en avtale med Gerrard, men på Villa Park er de mer og mer optimistiske på at en avtale kan bli gjort.