– Jeg kan se for meg hvordan han har det

Jürgen Klopp har vært i en liknende situasjon som den Steven Gerrard i dag skal få oppleve på Anfield.

– For å være ærlig er det en herlig historie, svarte Jürgen Klopp på spørsmål om hvordan det har vært å se Steven Gerrard gå fra å være U18-manager i Liverpool til lørdag å sitte på motstanderens managerstol i en Premier League-kamp. 

– Jeg kan se for meg hvordan han har det. Jeg vet at han har sagt at følelsene skal legges til side og Stevie har allerede blitt en erfaren manager etter å ha gjort jobben lenge. Så han vet hvordan han skal angripe kamper, men jeg tror ikke han har peiling på hvordan det vil føles når han går inn på stadion, sa Klopp på fredagens pressekonferanse.

Han har nemlig opplevd liknende før.

Gerrard forstår at det er mye oppmerksomhet

– Jeg har opplevd noe liknende. Det kan ikke helt sammenliknes, men jeg husker da jeg kom tilbake til Mainz for første gang eller da jeg kom med Liverpool til Dortmund. Det er rart. Du liker eller elsker alle menneskene du møter når du ankommer stadion. Det er stort sett aldri tilfelle når du drar et sted - vanligvis er det lett å være fokusert på konkurransen, sa Klopp, og la til: 

– Men jeg klarte det, og Stevie vil klare det.

Selv sier Gerrard at han forstår at det er mye oppmerksomhet rundt hans navn i opptakten til lørdagens kamp.

– Når jeg tenker på det gjør jeg det med et smil. Jeg har et godt forhold til mange i klubben. Jeg hadde det fantastisk der, og jeg vil alltid støtte klubben. Samtidig smiler jeg fordi jeg får muligheten til å kjempe mot et godt lag, med en god manager, og mitt eneste fokus er å vinne kampen.

– Støyen rundt kan andre tenke på. For meg handler det om å forberede laget så bra som mulig og prøve å få et godt resultat for Aston Villa. Alle på stadion kjenner meg godt nok til å vite at det er det jeg kommer til Anfield for å gjøre, sa Gerrard på sin pressekonferanse.

Fikk råd

Gerrard avslørte også at han har fått mange råd fra Klopp underveis i sin ikke altfor lange managerkarriere. Klopp fikk på sin pressekonferanse spørsmål om han frykter de rådene vil slå tilbake på ham i lørdagens kamp. 

– Det var lenge siden. Vi har snakket noen ganger siden den gang og har sendt noen meldinger til hverandre, spesielt etter at han kom til Villa. Men det er stort sett det. Han trenger ikke å få noen råd. Jeg har sett Aston Villa siden han kom dit, og han har hatt litt av en innflytelse, sa Klopp.

Han kjenner igjen Villa-laget fra Rangers-laget Gerrard hadde stor suksess med. 

– Det blir en tøff utfordring, men slik er det i Premier League. Vi må finne ut hvordan vi kan skape flere problemer for dem enn det de har opplevd de siste kampene, sa Klopp.