– Alt Stevie har gjort så langt ser bra ut

Jürgen Klopp tror Steven Gerrard kommer til å bli Liverpool-manager en dag.

Jürgen Klopp sier at det ikke finnes tvil om at det føles uunngåelig at Steven Gerrard en dag kommer til å bli Liverpool-manager. Men når det vil skje er det ingen som vet, og Klopp sier at han heller ikke vet hva som skal til for å fortjene jobben.

– Jeg er ikke rett person til å svare på det, for det er ikke opp til meg å ta de avgjørelsene. Jeg vet ikke hva man må gjøre før man blir Liverpool-manager. Folk sier du må vinne ting, men det er jeg ikke så sikker på. Jeg synes det er mye viktigere at du vinner mens du er her. Du kan ha vunnet ting før, men aldri gjøre det igjen. Det viktigste for en manager er at klubben er stabil. Da har du en god mulighet til å forbedre ting, sa Klopp på fredagens pressekonferanse.

– Alt Stevie har gjort så langt ser bra ut. Det ser ut til å gå i riktig retning. Hva betyr det? Det vet jeg ikke, og jeg kan ikke se for meg at jeg kommer til å være involvert i den avgjørelsen. Men vi får se hva fremtiden bringer, sa Klopp. 

Må finne det rette øyeblikk

Klopp mener det som er vanskeligst er å finne det riktige øyeblikk for når Gerrard skal ta over. 

– Og det handler ikke bare om Stevie - vi så en liknende historie med Frank Lampard i Chelsea. Stevie gjør det veldig bra for øyeblikket og han er fremdeles ung fra et managers ståsted, så det handler bare om å finne det rette øyeblikket, sa Klopp. 

– Det handler ikke bare om evne, men også hvor lenge du vil gjøre det. Du må finne ut om det skal være siste jobb du gjør, eller om det er andre eller tredje og så videre. Jeg kan ikke svare på de spørsmålene, men jeg tror definitivt det kommer til å skje, og at det blir bra for alle parter.

Gerrard har tidligere sagt at Liverpool-jobben er noe han drømmer om, men at han gjerne vil se Klopp signere en livstidskontrakt. Etter at han tok over Aston Villa har scouseren vært klar på at alt fokus går til hans nye klubb.

– Aldri hørt et negativt ord om Steven Gerrard

Men det er ingen tvil om at han er velkommen og elsket på Anfield. Det vet også Klopp. 

– Jeg tror Stevie er venn med 99,9 prosent av de som jobber for Liverpool FC. De resterende 0,1 prosent har aldri møtt ham fordi de kom etter at han dro. Jeg har aldri hørt et negativt ord om Steven Gerrard siden jeg kom, sa Klopp. 

Selv er han også full av beundring for 41-åringen.

– Jeg har møtt ham, han er en flott kar, og nå vil han komme her for å vinne en fotballkampen. Før og etter kampen blir det et hyggelig håndtrykk. I mellomtiden vil begge gi full gass, sa Klopp.

Han er ikke i tvil om at Gerrard bør få lov til å juble dersom Villa skulle score.

– Jeg husker da vi scoret med Dortmund mot Mainz, og jeg glemte hele historien min med Mainz og feiret som en gal. Så det får han lov til - jeg håper bare at han ikke får noen grunn til å gjøre det, sa Klopp.