Nye restauranter i Liverpool

Til tross for at det siste halvannet året har vært krevende, har flere nye spisesteder åpnet dørene i Liverpool. Her er tre relativt nye restauranter du kan teste på neste Liverpool-tur.

Lockdown har preget Liverpool det siste halvannet året, men byen har ikke ligget på latsiden av den grunn. Mange modige sjeler har valgt å åpne nye puber og spisesteder, og her er tre relativt nye restauranter du kan prøve på neste Liverpool-tur. 

Maggie Fu, Hanover Street

Maggie Fu er en kinesisk restaurant som åpnet i studentområdet Smithdown Road, ikke langt unna Penny Lane, for snart fire år siden. Det ble kjapt en favorittrestaurant blant studenter som liker salt and pepper chicken og annet asiatisk streetfood for en rimelig penge.

Familierestauranten utvidet, og under vårens lockdown kunne de åpne en ny restaurant i Hanover Street i sentrum av Liverpool. Lokalene er kule, klientellet er hipt, de ansatte er trivelige og blide.

Maggie Fu er nok et lite stykke unna et Michelin-stjerne, men her blir man god og mett og varm i sjela. Maten kommer kjapt på bordet, og porsjonene er generøse, og det til en rimelig penge. Det er hygienisk og smittesikkert, da bestillingen gjøres via en app.

Menyen er stor – men ikke overveldende. Restauranten er spesielt kjent for sin Salt and Pepper Chicken og Salt and Pepper Ribs. På menyen finner man også Katsu Curry, Sweet and Sour Chicken, og vårruller.

KATSU CURRY: Undertegnede gikk for en katsu curry med fried rice – en god og stor porsjon.

KATSU CURRY: Undertegnede gikk for en katsu curry med fried rice – en god og stor porsjon.

For meny, besøk Maggie Fus hjemmeside her. Det går ikke an å forhåndsbestille bord.

Lu Ban, Baltic Triangle

Der Maggie Fu er den perfekte restauranten å ramle innom etter en dag med shopping eller for en kjapp matbit før byen, er Lu Ban noe ganske annet. Dette er en unik matopplevelse man har kunnet nyte siden de åpnet i Baltic Triangle i 2019.

Den kinesiske restauranten ble startet av kokk Dave Critchley, og fokuserer på mat og smaker fra Tianjin-regionen, hvor Critchley gikk i lære hos masterchef Zhengxi Wu – som første kokk fra utenfor Kina.

Critchley og teamet er full av respekt og beundring for det kinesiske kjøkken, og på menyen akkurat nå finner man dumplings og siu mai og bao buns og and og østers. Szechuan hummer, Char Siu svinefilet og Honey and Soy kyllingbryst er blant de større rettene man kan bestille.

De tilbyr også en «Bottomless Brunch» som er veldig populær i helgene. Du har bordet i 90 minutter og blir servert mat og drikke regelmessig, alt inkludert i prisen på £39,50 per person.

Lu Ban skapte også oppstyr for et par uker siden da de annonserte at de ikke vil servere kalkun i jula – nesten helt uhørt i England.

Kom litt før middag og ta en drink i den elegante baren. Er dere en litt større gruppe som skal spise kan man booke sitt eget rom, eller et bord ved siden av kjøkkenet der du kan følge med på kokkenes magiske touch.

For meny og bordbestilling, besøk Lu Bans hjemmeside her.

Bouchon, Castle Street

Dersom det asiatiske kjøkken ikke tilfredsstiller ganen, kan kanskje Bouchon være noe for deg. Som navnet tilsier – denne restauranten serverer fransk mat. Det har vært en liten fransk restaurant-revolusjon i Liverpool de siste årene, med restauranter som Brasserie Loup og Petit Café Du Coin. Det er mennene bak megapopulære Bacaro, Salt House Tapas og Hannover Street Social som i sommer kunne åpne dørene til sitt nye prosjekt Bouchon.

Allerede før man går inn dørene får man Frankrike-følelsen. Bordene og stolene på det lille uteområdet roper Montmartre, og er det varmt nok til å sitte ute på kveldstid, er det ekstra stemningsfult med små lamper på hvert bord.

På menyen finner man blant annet løksuppe, rillettes av svin, andelår og abbor, i tillegg til et godt vinkart.

Det har også lurt seg inn en cheeseburger. Er du veldig streng på at fransk mat skal være 100% fransk så burde du kanskje gå forbi. Det er verdt å merke seg at dette er et kjøkken som gjør sin egen vri på det de serverer, og spesielt én anmelder lot seg frustrere over at de hadde pyntet på typiske franske retter.

For meny og bordbestilling, besøk Bouchons hjemmeside her.