Går det litt i surr med alt som skjedde på den travleste dagen på mange år? Her er en kort oppsummering

Tre mann inn – to mann ut. Én alvorlig langtidsskade.

2. feb 2021 kl 00.26Arild Skjæveland

Mandag 1. februar må være en av de mest hendelsesrike dagene i nyere tid. Liverpool har vært veldig aktive på overgangsmarkedet, like før det stengte. Her er en kort oppsummering.

Joel Matip

Skaden han pådro seg mot Tottenham er så alvorlig at han kommer til å miste resten av sesongen. Det er en leddbåndsskade i ankelen, og han kommer ikke tilbake før sesongoppkjøringen til neste sesong.

Med det har Liverpool alle sine tre rutinerte midtstoppere ute med alvorlige langtidsskader, og det er ikke sikkert vi ser noen av dem igjen før i 2021/22-sesongen.

Det var neppe tilfeldig at Liverpool holdt igjen informasjonen om hvor alvorlig stopperens skade var. Hadde det vært informasjon som var ute tidligere, hadde klubbene Liverpool forhandlet med visst at de røde var i en sårbar situasjon.

Ben Davies

25 år gamle Ben Davies har blitt hentet fra Preston North End. Han har fått draktnummer 28 i Liverpool, og har skrevet under på en langtidskontrakt.

Han koster 500.000 pund nå. Det er en sum som kan stige med ytterligere 1,1 millioner pund etter visse kriterier, som blant annet om han vil få landskamper for England. Preston har også sikret seg 20 prosent fra et eventuelt videresalg.

Ozan Kabak

Ozan Kabak er en spiller Liverpool har hatt på blokken lenge – og han kunne ha blitt Newcastle-spiller i dag. Han kommer på lån fra Schalke 04, som sliter fælt i Bundesliga.

Han har signert en låneavtale ut sesongen – et lån Liverpool betaler én million pund for. De røde har også opsjon på kjøp, og kan sikre seg den tyrkiske landslagsspilleren permanent på en femårskontrakt for 18 millioner pund, dersom de velger å benytte seg av den muligheten i juni.

På Jürgen Klopp virker det som en spiller som kan komme rett inn og gjøre en jobb veldig raskt. Han vil spille med nummer 19 på ryggen.

Liam Hughes

Barry Lewtas på U23-laget har fått en ny ung målvakt i stallen.

Liverpool har hentet den 19 år gamle nordirske målvakten Liam Hughes fra Celtic. Overgangen er ikke offisielt bekreftet, men vi har sett bilder av Hughes i Liverpool.

Han har to kamper for det nordirske U21-landslaget.

Takumi Minamino

Takumi Minamino skal spille for Southampton resten av sesongen. Sørkystlaget betaler £500.000 for japanerens tjenester det kommende halvåret.

Han har fått lite spilletid den siste måneden, og får nå prøve seg på St. Mary’s.

Sørkystlaget kom med en sen henvendelse på overgangsvinduets siste dag, og sikret seg 26-åringen på lån. Southampton ønsket en opsjon på kjøp, men fikk det ikke innvilget.

Sepp van den Berg

Nederlandske Sepp van den Berg lånes ut til Preston – som måtte på stopperjakt da Liverpool kjøpte Ben Davies.

19-åringen trenger førstelagserfaring, og lånes ut til klubben som er nummer 11 i Championship for resten av sesongen.

Preston skal også ha sikret seg førsteretten på å låne ham neste sesong, dersom Liverpool bestemmer seg for at et nytt utlån er en god idé.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]