Slik straffes dommerne for feil

Premier League-dommere kan tjene opp til 50.000 pund i bonuser på en sesong, avhengig av prestasjonene.

26. feb 2021 kl 12.31Arild Skjæveland

Denne sesongen har det vært veldig mye fokus på dommerstanden i Premier League, og spesielt Liverpool-supportere føler seg urettferdig behandlet av mannen med fløyta.

Hele ti VAR-avgjørelser har gått i Liverpools disfavør i ligaen denne sesongen, og er laget som kommer klart verst ut av videodømmingen i ligaen. 

De siste ukene er det røde kort som har blitt trukket tilbake som har vært den største kontroversen blant dommerne, og den rutinerte dommeren Mike Dean har mottatt alvorlige trusler. Det har gjort at han sto over en ligarunde.

Straffes for feil økonomisk

Daily Mail rapporterer at en dommer i Premier League har en grunnlønn på 110-120.000 pund i året – 1,3-1,4 millioner norske kroner. 

I tillegg til dette kan de tjene inntil 50.000 pund i bonuser som baseres på prestasjoner – ca 600.000 kroner.

Bonussystemet utdeles etter en tabell som lages av PGMOL etter hvordan dommerne presterer. Den høyest rangerte dommeren får mest i bonus. Samtlige dommeravgjørelser i Premier League blir vurdert – fra innkast til straffespark.

Søndagens kamp mellom Sheffield United og Liverpool på Bramall Lane skal dømmes av Jon Moss, og Andy Madley skal ha ansvar for VAR. James Milners gamle lærer har dømt Liverpool to ganger tidligere denne sesongen. Det var 7-0-seieren borte mot Crystal Palace, og 3-1-seieren borte mot West Ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]