Da Fabinho endelig fikk spille på midtbanen igjen, gjorde han det så bra at han fikk med seg et trofé hjem

Mot RB Leipzig viste Fabinho at det er midtbanespiller han er, og ikke midtstopper.

11. mar 2021 kl 21.00Einar Kvande

Da Fabinho entret Puskas Arena onsdag kveld hadde han ikke startet en eneste kamp på midtbanen siden lokaloppgjøret mot Everton på Goodison Park i oktober.

I sin foretrukne posisjon spilte han så godt at han ble kåret til banens beste spiller av UEFA, og fikk dermed et trofé med seg hjem som bevis på at det er midtbanespiller han er, og ikke midtstopper.

Liverpools veldokumenterte midtstopperkrise har ført til at Fabinho har vikariert i midtforsvaret når han har vært skadefri, men i går kveld tok Jürgen Klopp av brasilianerens stopperlenker og lot ham opptre i sin vante rolle som nummer 6.

– Ja, jeg har savnet litt å spille på midtbanen, innrømmer Fabinho til Liverpoolfc.com.

– Vi spilte en veldig god kamp, kommunikasjonen fra våre to midtstoppere var god, pressingen fra de offensive spillerne fungerte veldig bra. Alle var gode, alle nøt denne kampen, og alle presset og gjorde den harde jobben, slår midtbanespilleren fast.

– Vi spilte mot et veldig godt lag. Vi visste vi hadde en fordel etter den første kampen, og vi spilte en veldig intelligent kamp. Vi hadde mange sjanser i første omgang, men klarte ikke å score mål. Vi visste at dersom vi fortsatte å spille på samme måte, så ville vi score. Vi gjorde to mål, og spilte veldig godt generelt sett. Det var en positiv prestasjon, som gjør veldig godt for selvtilliten vår.

– Vi ønsket bare å vinne denne kampen. Vi visste vi hadde en mulighet til fortsatt spill i denne turneringen, og at vi har en mulighet til å vinne den. 

Har ingen preferanser

Trekningen av kvartfinalen i Champions League er neste fredag, men Fabinho sier han ikke har noen preferanser når det gjelder hvem han helst ønsker å møte.

– Nei, nei, i Champions League er det alltid vanskelige kamper. Det er den beste turneringen i verden, så du trenger ikke velge noen. Vi gjorde jobben vår, og nå skal vi bare vente og se hvem vi møter i neste runde.

Klopp vil helst bruke Fabinho på midtbanen i de kommende kampene

Jürgen Klopp var også svært glad for at han igjen kunne benytte Fabinho på midtbanen.

– Det var mitt håp før sesongen at jeg kunne benytte Fabinho på midtbanen, men i løpet av sesongen har jeg ikke kunnet gjøre det. Nå må vi se på hvilke løsninger vi kan finne for de kommende kampene, nå først mot Wolves.

– Nummer 6 er selvsagt hans posisjon. Han er en av de beste i verden i den posisjonen, det er åpenbart. Det var ikke bare forsvarsspillet hans som var veldig bra i denne kampen, men han var veldig god fremover på banen også. Han er viktig for oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]