«Billy the kid» vokser og vil vise hva han kan

Etter at «Billy the kid» i fjor kom ut av ingenting og imponerte mange, er han nå tilbake med mer erfaring i beina.

26. jul 2021 kl 19.49Øystein Tronstad

Det var få som hadde merket seg Billy Koumetio, før unggutten gjorde inntrykk under fjorårets treningsleir i Østerrike. 

– Jeg husker forrige sesong da jeg kom hit, jeg kjente ikke gutta, kjente ingen. Men jeg spilte noen kamper sist sesong, en i Champions League, preseason og noen treninger, og jeg kjenner dem ganske godt. Så nå har jeg fått litt erfaring, forteller Koumetio til Liverpoolfc.com.

Debuterte i Champions League

18-åringen ble etter hvert bare kjent som «Billy the kid». Høydepunktet kom da han, med drakt nummer 89, fikk spille mot FC Midtjylland i Champions League 9. desember 2020.

– Jeg var glad for å spille noen matcher i preseason, og å være på benken i noen kamper. I Champions League-kampen var jeg selvsagt overrasket over å starte andre omgang, men det var ikke så ille og jeg nøt det. Alle støttet meg, alle gutta, de rutinerte.

Vil vise seg frem igjen

Målet hans for denne sesongoppkjøringen er den samme som året før. Trene godt, finne rytmen, spille litt og vise seg frem med hva han kan tilføre laget. Ikke minst forsøker han å studere de andre midtstopperne.

PRATER MYE SAMMEN: Ibrahima Konaté har funnet seg godt til rette i troppen, og spesielt med landsmannen Billy Koumetio.

PRATER MYE SAMMEN: Ibrahima Konaté har funnet seg godt til rette i troppen, og spesielt med landsmannen Billy Koumetio.

– De er flotte forbilder, ikke bare Virgil (van Dijk) men også Joël (Matip), Joe (Gomez), Konaté, også Rhys (Williams), Nat (Phillips) og Ben (Davies).

– Jeg lærer fra dem alle, de er forskjellige så du kan plukke opp ulike kvaliteter fra hver enkelt. 

French connection

195 høye Koumetio er født i Lyon i Frankrike, og det gjør at han er en naturlig samtalepartner for nyinnkjøpte Ibrahima Konaté.

– Konaté og meg, vi snakker mye sammen. Jeg elsker han, herlig fyr men også en topp spiller. Han er veldig god med ballen, offensivt og defensivt. Vi prater mye. Han har funnet seg perfekt til rette.