Danny Ings sitt valg gjør at Liverpool kan gå glipp av millioner

Angriperen har bestemt seg for å ikke skrive under på ny kontrakt.

5. jul 2021 kl 12.07Arild Skjæveland

Danny Ings har vært en kjempesuksess i Southampton. Spilleren dro til sørkystklubben i 2018, først på lån og deretter på en permanent avtale til 18 millioner pund. Totalt fikk Liverpool 20 millioner pund for lån og salg.

På 100 kamper har han scoret 46 mål og har 10 målgivende for Southampton, men sesongen som kommer kan bli hans siste.

Kontrakten hans går ut 30. juni 2022, og han har nå sagt fra til klubben om at han ikke kommer til å forlenge. Southampton ville gjøre ham til klubbens best betalte spiller gjennom tidene, men nå blir han heller Bosman-spiller neste sommer. The Athletic rapporterer at han har avslått kontraktstilbudet. 

Vil til topplag

At Ings blir Bosman-spiller er dårlig nytt for Liverpool. De røde har krav på 20 prosent av videresalg dersom Southampton får penger for ham.

Ings ønsker seg til et lag på øvre halvdel av tabellen enten i sommer, eller neste sommer. For at Liverpool skal få noen ekstra millioner, må det skje allerede denne sommeren.

Han blir 29 år senere denne måneden, og det skal være sportslige ambisjoner heller enn økonomiske grunner til at han ønsker seg bort. Kontraktstilbudet vil fortsatt være tilgjengelig, og Southampton vil beholde ham det siste året av kontrakten, om det ikke kommer et veldig godt bud.

Manchester City og Manchester United skal begge ha vurdert spilleren, og Tottenham har tidligere gjort fremstøt for å kjøpe ham. Dersom Harry Kane skulle bli solgt denne sommeren, virker det ikke utenkelig at Spurs igjen ser mot St. Mary’s.