Flere klubber viser interesse for Ojo

Sheyi Ojos tid i Liverpool ser ut til å gå mot slutten.

25. aug 2021 kl 11.06Jens Bessesen

Journalister tett på Liverpool FC melder om interesse fra flere klubber for kantspiller Sheyi Ojo, som kan se ut til å forsvinne fra klubben før overgangsvinduet stenger neste uke. Ojo er i samme situasjon som Marko Grujic og Harry Wilson - spillere som etter en rekke utlån fant ut at en permanent overgang var beste alternativ.

Paul Gorst i Liverpool Echo skriver at Club Brugge og Olympiakos er to av klubbene som har tatt kontakt med Liverpool med interesse for Ojo. Det samme gjelder Cardiff, som 24-åringen var på lån hos i fjor.

Neil Jones i Goal skriver at også Werder Bremen har meldt sin interesse. Spørsmålet er om noen er villige til å betale de fem millionene pund Liverpool ønsker seg for spilleren som har kontrakt til sommeren 2023.

Har imponert

Da sesongoppkjøringen begynte i sommer fikk Ojo beskjed om at det ikke var behov for han på samlingen med førstelaget. I stedet har han tilbrakt sommeren sammen med U23-laget. Goal skriver at trenerapparatet og medspillere har vært meget imponert over innstillingen og treningsviljen til kantspilleren. I stedet for å bli knekt av en slik beskjed, har Ojo vist en profesjonell holdning.

U23-kaptein Tom Clayton har sagt at Ojo har gått foran som et godt eksempel for sine lagkamerater. 

Det viste seg igjen på mandag. Ojo kom til U23-manager Barry Lewtas og sa at han ønsket å spille miniderbyet mot Everton i Premier League 2. 24-åringen scoret kampens første mål og spilte 90 minutter i 3-1-seieren.

– Han har ikke spilt 90 minutter på lenge, så det var viktig for han. Og han ville ikke bare komme og spasere rundt her, han ga virkelig alt han hadde. Jeg er veldig fornøyd, sa Lewtas etter kampen og la til at Ojos innstilling har vært av første klasse denne sommeren.

Fikk tillit tidlig

24 år gamle Sheyi Ojo er i ferd med å bli en «glemt» mann i Liverpools tropp, fem og et halvt år etter at han gjorde sin førstelagsdebut for klubben mot Exeter i FA-cupen. På den tiden var engelskmannen regnet for å være et av klubbens største talenter.  

Våren 2016 fikk han mye tillit av Jürgen Klopp, og blant annet ble det fem Premier League-kamper fra start da laget hadde Europa League-sluttspillet som førsteprioritet. Totalt ble det elleve kamper for førstelaget i alle turneringer den sesongen. Siden den gang har det bare blitt to - den siste kom 18. januar 2017 mot Plymouth i FA-cupen.

Ojo har scoret ett mål og levert fire målgivende pasninger for Liverpool, men mesteparten av tiden i klubben har han tilbrakt på utlån i ulike klubber. 

24-åringen, som ble hentet til Liverpool fra MK Dons allerede i 2011, har vært på lån i Wigan, Wolves, Fulham, Reims, Rangers og Cardiff de siste sesongene. Nå ser det ut til at en permanent overgang er mest sannsynlig.