– Takknemlig for alle sjanser jeg får

Harvey Elliott imponerte igjen.

29. aug 2021 kl 08.46Jens Bessesen

Etter den strålende kampen mot Burnley sist helg fikk Harvey Elliott fornyet tillit mot storlaget Chelsea. Igjen tok 18-åringen vare på sjansen, og denne gangen spilte han 90 minutter da Liverpool jaktet et seiersmål mot ti mann. Unggutten er meget glad for spilletiden han har fått så langt.

– Jeg fikk ti minutter mot Norwich og så min første start mot Burnley, så jeg tar det steg for steg. Jeg er bare takknemlig for alle sjanser jeg får, og takknemlig overfor trenerapparatet og laget for at de har troen på meg og gir meg disse mulighetene, sier Elliott til LFCTV

– Når du er ute på banen må du bare fokusere og gi alt du har, så kan du tenke på hvor artig det var etterpå. Det er alle gutters drøm å spille foran publikum på Anfield i den røde drakta, sier Elliott, som så langt virkelig har gjort det bra i sin nye midtbanerolle.

Hardt fysisk

De to siste kampene har han vist frem sine fysiske egenskaper i tillegg til å dominere med ball. Chelsea-kampen ble en ny batalje mot et lag som ikke var redd for å gå i duellene.

– Det er ikke så ille når du spiller i et så bra lag som Liverpool, for da er det bare å prøve å kopiere det de andre klassespillerne gjør. Men det var hardt fysisk fordi Chelsea er et topplag. Du må være hundre prosent påskrudd defensivt, og må gjøre jobben offensivt i tillegg, sier han.

I andre omgang hadde Elliott og Liverpool mye ball, og i pausen var beskjeden å fortsette der de slapp. 

– Vi ga alt vi hadde i andre omgang, men vi visste at det ville bli vanskelig å bryte ned den defensive muren deres. Vi må se på hva som kan bli bedre frem mot Leeds-kampen, for der tror jeg det er mulig å ta tre poeng, sier han.

Ikke veldig skuffet

Alt i alt synes ikke Elliott ett poeng er noe å klage på.

– Det er ikke verdens undergang med uavgjort selv om vi selvfølgelig ønsket oss seieren. Vi kjempet helt til siste slutt, men hadde ikke helt dagen. 

– Stemningen i garderoben er ikke helt på topp fordi vi ønsket å vinne, men Chelsea kjempet godt og var veldig vanskelig å bryte ned, så de fortjener også skryt, sier Elliott. 

Nå ser han frem til et landslagsopphold der han for første gang skal være med Englands U21-landslag. Så venter nye kamper for Liverpool - den første mot Leeds om to uker.