Thiago er utelatt fra den spanske troppen

Forrige helg så vi Thiago Alcantara på krykker etter leggskaden.

30. sep 2021 kl 14.23Arild Skjæveland

Det er ingen stor overraskelse, men torsdag kom bekreftelsen på at Thiago Alcantara ikke er med i den spanske landslagstroppen.

Neste uke er det semifinale og finale i Nations League, og kampene skal spilles i Italia. Spania møter Italia til semifinale på San Siro neste onsdag – mens Belgia og Frankrike spiller i den andre semifinalen på torsdag om en uke på Allianz Stadium i Torino.

Vinnerne og taperne av semifinalene skal møtes søndag 10. oktober.

Den spanske troppen: Unai Simon, De Gea, Sanchez, Pedro Porro, Azpilicueta, Laporte, Eric Garcia, Martinez, Pau Torres, Reguilon, Alonso, Rodri, Busquets, Gavi, Koke, Merino, Pedri, Llorente, Yeremy, Ferran Torres, Oyarzabal, Fornals, Sarabia.

Thiago er ikke med

Thiago fikk seg en muskelskade i leggen da Liverpool spilte mot Crystal Palace for snart to uker siden.

Han ble sendt til videre undersøkelser, og har mistet kampene mot Norwich i ligacupen, Brentford i Premier League og Porto i Champions League. Han vil også miste møtet med Manchester City på søndag.

Jürgen Klopp har sagt at han tidligst vil være tilbake etter landslagspausen, så han ville trolig ikke vært i stand til å spille kampene i Nations League uansett, dersom han ble tatt ut. Thiago ble utelatt av landslagssjef Luis Enrique til Spanias kamper i september.

Forrige helg delte han et bilde av seg og familien på sosiale medier, der vi i bakgrunnen kunne se at han gikk på krykker. Vi har ikke fått helt klarhet i hvor alvorlig det er med Thiago, men når landslagspausen er over vil han ha vært ute i ca en måned.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.