– De er fortsatt et av de beste lagene i Europa

Giovanni van Bronckhorst har holdt sin pressekonferanse.

Når Liverpool og Rangers møtes i tirsdagens Champions League-kamp, er det første gang de to britiske storklubbene møtes i gjeldende kamp.

Ti ganger tidligere har det blitt spilt treningskamper mellom lagene, men aldri i offisiell kamp før nå.

Giovanni van Bronckhorst tok over managerjobben på Ibrox etter Steven Gerrard, og har holdt sin pressekonferanse før tirsdagens oppgjør.

– Det kommer til å bli veldig vanskelig. Det er et lag som har prestert veldig bra i Premier League. De har spilt i tre Champions League-finaler på fem år. Det er fortsatt et av de beste lagene i Europa. Dette er trolig det sterkeste laget vi har møtt i Europa de siste to årene, sier nederlenderen.

– Det er en kamp som kan få ut det beste av spillerne våre. Det er en enorm scene for oss for å prestere. Ikke bare klubben, men spillerne. Det er første gang på mange år at et engelsk og skotsk lag har møttes. Vi gleder oss over å være her, og håper at vi kan få et resultat.

– De er et veldig godt lag med en fantastisk trener. Vi forbereder oss på å møte det beste mulige Liverpool, sier han.

Ingen nye skader

Rangers slo Hearts 4-0 i helgen, og har ikke nye skader.

– Vi har de samme spillerne tilgjengelig som vi hadde på lørdag, men vi mangler James Sands som er suspendert, sier manageren.

Dette var spillerne som spilte i lørdagens 4-0-seier borte mot Hearts: McGregor, Tavernier, Goldson, Davies, Barisic, Jack, Lundstram, Matondo, Arfield, Kent, Colak.

Se høydepunktene fra kampen her:

Det vil være to tidligere røde på motsatt banehalvdel i morgen. Ben Davies, som ble solgt i sommer, og Ryan Kent som gikk til Rangers i 2018.

– Selvsagt er det en motivasjon å spille på dette nivået. Ikke bare for Ryan, men for hele laget og for meg som trener også.

Forventer tøff kamp

Van Bronckhorst tok Rangers til Europa League-finalen forrige sesong, og har prestert bra i Europa. Dette er første sesong i Champions League, og manageren forventer at det blir tøft på Anfield.

– De spiller hjemme. Det første resultatet var dårlig for dem i Napoli, men de slo Ajax. De er vant med å spille på dette nivået, men for oss er det et stort steg, og vi har prestert godt i Europa de siste årene, men det er en utfordring vi er klare for. Dette er et vanskelig sted å komme til, men vi tror fortsatt at noe er mulig selv om vi vet at det blir vanskelig, sier han.

MOT GAMLEKLUBBEN: Ryan Kent skal møte Liverpool tirsdag kveld.

MOT GAMLEKLUBBEN: Ryan Kent skal møte Liverpool tirsdag kveld.


– Du ser så klart på motstanderne de har møtt. De har sluppet inn flere mål enn de vanligvis gjør, men de vil gå ut der i morgen og legge press på oss. For dem er det en mulighet å få snudd ting rundt.

– Prestasjonen vår mot Napoli var mye bedre enn det vi viste mot Ajax. Vi kjempet godt frem til vi fikk utvisningen, og det gjorde det vanskelig for oss å holde nullen. I Europa, mot motstanderne vi skal møte, må du være i toppslag.

Han forteller at Rangers kommer til Anfield med mål om å få med seg poeng.

– Det bør bli en god kamp! Det kan gå begge veier, og det er det fine med fotballen. Liverpool er fortsatt et veldig godt lag. Form er midlertidig, og det kan endre seg med én kamp. Vi må alltid beholde troen, og der starter det. Dersom du ikke har troen når du går ut på banen har du en umulig oppgave. Det er innstillingen vi har hatt tidligere, og vi må ha den samme holdningen og troen. Du må være klar mentalt.

Trekker frem van Dijk

Som nederlender, kom det også spørsmål om landslagskaptein Virgil van Dijk.

– Jeg elsker Virgil. I karrieren hans, og måten han har utviklet seg som spiller, så har han alltid tatt det neste steget. Jeg er veldig stolt over måten han har prestert på som spiller, også for landslaget. Han er en kaptein og en ekte leder. Forhåpentligvis har han ikke en god kamp i morgen. Men jeg har ikke noe annet enn ros for ham. Han er en fantastisk spiller. Alle kan ha en dårlig kamp eller dårlig periode, men tilliten han har fra treneren sin er fantastisk, sier van Bronckhorst.

Tirsdagens kamp har avspark kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.

– Det er en veldig vanskelig bane å komme til. Vi har forberedt oss teknisk for Liverpool-laget vi møter, men du har også atmosfæren. Det er mange positive ting å ta med seg fra årets Champions League. Det er mange år siden vi har vært på dette nivået. Vi måtte gå gradene i divisjonene de siste årene, og i Europa har vi stadig forbedret oss.