Hvor langt unna er Calvin Ramsay?

Høyrebacken har ikke blitt avbildet på trening den siste uken.

I sommer kjøpte Liverpool endelig en backup for Trent Alexander-Arnold, da de hentet dt skotske stjerneskuddet Calvin Ramsay fra Aberdeen.

Den unge høyrebacken kostet fire millioner pund, og overgangssummen kan stige med ytterligere 2,5 millioner pund etter hvordan han gjør det. Flere klubber lå langflate etter 19-åringen, som valgte Anfield.

Dessverre kom han skadet til Liverpool, og klubben fant en ukjent ryggskade da han ankom til sesongoppkjøringen. Det gjorde at han ikke fikk delta i pre-season, og han fikk ikke trent normalt med sine nye lagkamerater før 29. september – for litt over to uker siden.

På benken én gang

Da Liverpool tok imot Rangers på Anfield tirsdag 4. oktober, hadde Jürgen Klopp funnet plass til 12 spillere på benken. Der satt Ramsay, og en fikk et lite håp om at høyrebacken nå nærmer seg og kunne være aktuell for spill om ikke så lenge.

Det har ikke skjedd. Sist han var avbildet på trening, var fredag for en uke siden, før Arsenal-kampen. Verken på den åpne treningen før avreise til Glasgow for Champions League i midtuken, eller på bildene fra fredagens trening er skotten avbildet.

SISTE BILDET: Dette bildet, forrige fredag, er det siste vi har sett av Calvin Ramsay.

SISTE BILDET: Dette bildet, forrige fredag, er det siste vi har sett av Calvin Ramsay.


Klopp var ordknapp da han ble spurt om skadesituasjonen, og det er heller ingen journalister som har skrevet om 19-åringens situasjon.

Kjedelig timing

Nå var det neppe så mange som trodde at Ramsay ville debutere mot Phil Foden og Manchester City på søndag, selv om Trent Alexander-Arnold nå er skadet og ute i noen uker, men dette er en høst der han trolig ville fått en del spilletid dersom han hadde vært frisk og rask.

Slik kampene er nå, vil trolig ligacupkampen mot Derby County i starten av november være et naturlig tidspunkt for å kaste ham inn, men det er veldig synd at starten på Liverpool-karrieren hans har vært slik.

Joe Gomez gjorde sakene sin veldig bra mot Rangers, og vi får krysse fingrene for at det var andre grunner enn skade til at vi ikke så Ibrahima Konaté på fredagens trening. Det vil i så fall kunne bety Joe Gomez inn i midtforsvaret, og James Milner tilbake på høyrebacken, som forrige sesong – og da ble det tøft.

Fikk ros av van Dijk

Etter at Ramsay satt på benken i den første kampen mot Rangers, fikk Virgil van Dijk spørsmål om den unge høyrebacken fra skotsk presse.

– Jeg har sett ham mer utenfor enn på treningsfeltet, men det jeg vet om han så langt er at han er en fin gutt, sa van Dijk til Football Scotland.

– Han vil jobbe, og lærer hver dag fra en av de beste høyrebackene i landet. Han lærer hvordan vi ønsker å spille, og hva vi forventer av en høyreback med måten vi spiller på. Han vil trenge tid. Tiden hans vil komme, så det er jeg ikke bekymret for. Han har vært veldig positiv med alle, sa han videre.

Ramsay har heller ikke spilt for U21-laget denne sesongen. Hans siste kamp var 15. mai, i et 4-0-tap borte mot Rangers. Da han kom han inn og spilt ett minutt – så vi burde kanskje ikke forvente at vi får se ham med det aller første uansett om han er på trening eller ikke.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.