– Dette var for mamma og pappa

Layton Stewart slet med å beskrive opplevelsen etter at Liverpool-debuten var et faktum.

Gårsdagens Liverpool-spiss Layton Stewart har spilt for klubben siden han var syv år gammel. 13 år senere fikk scouseren sin debut for førstelaget, foran et fullstappet Anfield.

På tribunen satt foreldrene, som har kjørt ham til og fra treninger og kamper i en årrekke. Det hele kulminerte i 66 minutter foran The Kop, og et uvurderlig øyeblikk for 20-åringen fra Merseyside.

– Jeg tror det er den første gangen i mitt liv hvor jeg ikke har ord å komme med, startet Stewart intervjuet sitt med liverpoolfc.com etter kampen:

– Da jeg gikk ut på banen ble hele kroppen mit stiv, og jeg visste at mamma og pappa satt på tribunen i ekstase. De har ofret mye for meg, så dette var for dem.

Stewart har vært en Liverpool-supporter siden han kunne gå, og å spille for klubben i hans hjerte har alltid vært en drøm, men også en målsetting for den unge spissen. 

– Jeg har drømt om dette siden jeg visste hva Liverpool var, og da jeg gikk på kamper uke inn og uke ut.

Det var nok ganske spesielt å gå ut på gressmatten fremfor tribunen i går kveld.

– Jeg har ikke ord til å beskrive det egentlig. Jeg håper at jeg har gjort familien min stolt. Dette var et flott øyeblikk for meg, fortalte 20-åringen.

Forventet ikke å starte

Det var likevel ikke slik at Stewart forventet å få denne muligheten. Han har nemlig vært ute med en langtidsskade det siste året, men i høst har han vært tilbake i aksjon for Liverpools U21-lag. 

I skrivende stund står spissen med seks mål og en målgivende pasning på åtte opptredener for Barry Lewtas mannskap.

GLAD I EN SCORING: Layton Stewart er kjent som en målmaskin på Liverpools akademi.

GLAD I EN SCORING: Layton Stewart er kjent som en målmaskin på Liverpools akademi.

– Det var en tøff tøff tid for meg. Jeg har spilt godt denne sesongen, men jeg forventet det ikke. Dette er et uvurderlig øyeblikk, sa Stewart.

På tirsdag hadde Jürgen Klopp, treneraperatet og spillerne en gjennomgang av kampplanen før kampen mot Derby. Vanligvis er det nok mer spikret hvem som skal starte, men i de tidligere rundene av cupene har tyskeren likt å ta i bruk akademiet.

– Jeg fikk vite det tirsdag. Vi hadde et møte om kampen, og så ble mitt navn ropt opp. Kroppen min bare... det ble rart. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg dro hjem og fortalte det til foreldrene mine. Det var den beste følelsen jeg har hatt, sa Stewart.

Skriveriene etter kampen gjaldt også en annen akademispiller, nemlig Caoimhin Kelleher. Keeperen reddet tre av Derbys fem straffespark og ble den store helten. Det er noe som gir Stewart troen på at alt er mulig.

– Han er et godt eksempel for oss. Han spiller ikke hver uke, men hver gang han er med leveres det. Han har gjort så mye bra for klubben, og han har vært enorm cupkampene, avsluttet scouseren.