– Han reddet tre veldig gode straffespark

Jürgen Klopp var mektig imponert over keeperhelten Caoimhin Kelleher, som reddet tre av fem straffespark i straffespark-konkurransen som Liverpool vant 3-2 over Derby.

Etter at Kelleher hadde reddet Derbys femte straffespark ble Harvey Elliott matchvinner da han satte Liverpools femte straffespark i mål. Men den egentlige matchvinneren var Liverpools irske reservekeeper. 

– Jeg kan ikke huske de andre redningene han har gjort i straffespark-konkurranser, men de var selvsagt også gode. Men i kveld reddet han tre veldig gode straffespark. De var alle godt plasserte, så det var ikke slik at det var dårlige straffespark eller noe slikt. De var virkelig gode straffespark, men han reddet dem likevel. Det var enormt, sa Klopp om Kellehers bragd.

Iren har nå vunnet flere straffespark-konkurranser enn noen annen keeper i Liverpool-historien. Dette var hans fjerde seier på straffespark-konkurranse, og han har bare spilt 18 kamper for klubben. Kelleher har også reddet flere straffespark (6) i straffespark-konkurranser enn noen annen keeper i Liverpool-historien.

– Han er en eksepsjonell keeper. Helt eksepsjonell. Han har ikke hatt noen hyggelig sesong så langt, for han var skadet da han kom tilbake fra ferie, og det tok veldig lang tid å få ham tilbake i trening og i form igjen. Keepertrenerne har gjort en utrolig jobb med ham. Nå er han på det samme nivået igjen. Han er deres produkt. Han gjør det de forteller ham. Keeperen de har utviklet er en moderne keeper. En rolig keeper, som kan spille fotball, og på toppen av det hele kan fange baller og sparke baller på en veldig god måte. 

– Jeg er veldig glad på hans vegne. Glad for at han får oppleve ting som dette. Han er en veldig jordnær gutt. Han drar bare så vidt på smilebåndet, men når han smiler vet du at det betyr mye for ham. Det er kult.

Klopp fikk spørsmål om han tror Kellehers rykte som en god straffestopper sprer frykt blant motstanderens straffeeksekutører.

– Han har mange år foran seg som keeper, så dersom han holder denne statistikken vedlike vil det være eksepsjonelt. Tallene hans er sinnsyke. Han gjorde det veldig bra.

Fornøyd med laginnsatsen

Jürgen Klopp likte måten hans lag spilte på mot Derby, selv om det stod målløst etter 90 minutter.

– Det er noe av det vanskeligste i fotball når du blir satt til å spille på et lag som møter en motstander som forsvarer seg dypt, har god kondisjon, kontrer, slår lange baller, dødballer og slike ting.

– Vi hadde ikke lang tid til å forberede oss til denne kampen, men vi fikk i det minste gjennomført en trening med dette laget. 

– Folk liker ikke når du blir slått ut, og klager på at vi ikke tar turneringen seriøst dersom vi stiller med et ungt lag. Vi er imidlertid opptatt av to ting. For det første må vi sørge for at vi ikke risikerer flere skader, det er veldig viktig, og for det andre så elsker vi å gi disse unge guttene en sjanse. Selv om vi hadde tapt kampen på straffespark-konkurranse, så ville folk ha få sett Stefan, Bobby, Ben, Mel, Layton og den litt eldre Fabio, og Calvin selvsagt. Og så kom Harvey inn, så vi stilte med åtte eller ni veldig unge gutter. Det var fint å se dem, og at vi kunne gi dem denne muligheten til å spille seniorfotball mot et lag som også ønsket å gå videre.

– For Derby er disse kampene veldig viktige økonomisk. De kunne kanskje ha fått møte et annet stort Premier League-lag på bortebane, eller hjemme i Derby hvor de ville ha fylt sitt stadion.

– For oss var det derfor bra å gå videre.

Fjerde runde spilles bare noen dager etter VM-finalen

I morgen kveld trekkes fjerde runde i Carabao Cup, som ligacupen nå heter. Den spilles midtuken før jul.

– Vi vil finne løsninger for det. Vi vil selvsagt ha hatt spillere i VM, men vi vil ha en stor gruppe samlet på en treningsleir, og vi vil trolig benytte dem. Det virker fornuftig. 

– I morgen vil vi vite hvor og mot hvem vi skal spille. Vi skal som sagt på treningsleir, men vi vil komme tilbake og ha noen dager å forberede oss til denne akmpen. Det er fint. Vi elsker å spille fotball, så det er ikke noe problem. Men kampen skal spilles tre eller fire dager etter en VM-finale. Dersom England, Brasil eller Nederland kommer til den finalen vil vi mangle noen spillere. Vi får se.

– Ben er en livlig gutt

Mange lot seg imponere av 16 år gamle Ben Doak, som fikk sin seniordebut for Liverpool i kveld, bare to dager før sin 17-årsdag.

– Dette er Ben. Han fikk enkle instruksjoner: Gjør det du gjør hele tiden. Han er en veldig livlig gutt. En smart spiller. En god dribbler. Han er rask, og kan bruke begge bein. Han er god.

– Det var hyggelig å se ham spille. Han kom inn og det virket helt naturlig for ham. Jeg er ganske sikker på at hans familie var her i kveld. Jeg husker jeg møtte dem da vi signerte ham. De var alle veldig opprømte. Denne kvelden var neste steg for ham. Det er kult. Han viste seg virkelig frem.