Liverpools høyreside går en lysende fremtid i møte

Calvin Ramsay imponerte fra start, og så kom 2005-modellen Ben Doak på banen. Det er en duo man fort kan bli glad i!

Det var duket for et sent tredje runde møte for Liverpool. De røde ble trukket mot Derby, et lag som røk ned fra Championship med Wayne Rooney forrige sesong. Det var forventet flere unggutter fra start i kveldens kamp, og det ble det også.

En god miks av både unge lovende, og mer rutinerte Liverpool-spillere trasket inn på banen foran et fullsatt Anfield, med 5000 bortesupportere på plass. Det var duket for et flott oppgjør mellom to historiske klubber, men det ble nok ikke som mange håpet på.

De røde trengte en ekstremt god Caoimhin Kelleher på straffesparkkonkurranse for å avgjøre mot et lavtliggende Derby-lag, men det holdt i massevis da avansementet var et faktum! Liverpool skal være i bollen når den fjerde runden skal trekkes etter Manchester United - Aston Villa er ferdigspilt.

TØFFE TAK: Layton Stewart var en av flere unggutter som fikk muligheten fra start i kveld.

Et lavtliggende Derby-lag skapte problemer

Jürgen Klopp sendte utpå et ungt lag, men med flere etablerte spillere med. Kampen startet egentlig ikke før etter kvarteret spilt. Før den tiden hadde det skjedd svært lite under flomlysene på Anfield. Alex Oxlade-Chamberlain, som var meget god i kveld, fikk Liverpools første sjanse. Engelskmannens volley fra utenfor 16-meteren går like utenfor, men det var nærme.

Nærmere kom faktisk ikke de røde i den første omgangen. Det var ikke mye finspill på Anfield-matten, og Derby la seg meget dypt i perioder. Det klarte ikke hjemmelaget å utnytte, og spesielt tempoet var litt lavt i den første halvdelen. Layton Stewart kunne med hell sendt de røde i ledelsen etter en halvtime, men avslutningen satt ikke for spissen.

I den andre omgangen skjedde det langt mer, selv om det også her var flere minutter mellom høydepunktene. I de første ti minuttene etter hvilen var kampen litt åpen, men herfra og ut var det Liverpool som styrte.

Den første sjansen var signert av Melkamu Frauendorf, som plutselig stod helt alene på bakerste stolpe. Uselvisk prøvde tyskeren å finne en lagkamerat fremfor å prøve for egne sjanser. Et feil valg i etterkant, men det er lov å like en unggutt som heller vi assistere en lagkamerat.

Etter en time spilt fikk Klopp nok, og satt innpå Firmino, Nunez og Elliott. Da fikk Liverpool sving på sakene. Tempoet ble høyere, men sjansene uteble, foruten en Oxlade-Chamberlain mulighet like etter innbyttene. 0-0, og klokken tikket mot 90 minutter.

I det 80. minutt fikk de røde sjansen de ventet på. Oxlade-Chamberlain fant Elliott inne i boksen med en utsøkt pasning, men 19-åringen klarte ikke å overliste en meget god Derby-keeper i målet. Firmino fikk seg også en sjanse før fulltid, men dette skulle til straffesparkkonkurranse!

DEN STØRSTE: Harvey Elliott burde nok sendt Liverpool i ledelsen på tampen av kampen.

Den store helten, igjen

Til slutt var det duket for den store snakkisen etter kampen. Straffesparkkonkurranse er aldri gøy, men i en tredje runde i Carabao Cup har nok flere supportere lavere puls enn i februar, da de røde tok pokalen mot Chelsea. Men straffespark er straffespark, og det er alltid en nervepirrende affære.

Klopp sendte unge Stefan Bajcetic opp først, og spanjolen brente sin mulighet fra 11-meteren. Det gjorde ikke Derby, som fikk en flott start like før signert McGoldrick. En stygg følelse lå i bakhodet, men det ville ikke Caoimhin Kelleher ha noe av.

Kelleher tok Derbys andre forsøk, og Oxlade-Chamberlain scoret, via stolperoten. 1-1, og likt igjen. Så tar Kelleher like greit en til, og det var absolutt ikke svake straffespark de hvitkledde leverte. Det så kjempelyst ut, men så bommet Firmino, som ikke har hatt noen enkle dager med VM-utelatelsen. Han kommer sterkere tilbake!

Derby scorer på sitt fjerde forsøk, men det samme gjør Darwin Nunez. Så trasker Lewis Dobbin opp, og det er vel ikke lov å håpe på at Kelleher skal ta en til? Jo, det er lov, for det gjør han! Iren redder tre av fem, og da Elliott satt det siste var avansementet et faktum. Det er alltid deilig.

Spørsmålet jeg sitter med etter kampen er rett og slett hvor lenge en keeper av Kellehers kaliber er fornøyd med å sitte på benken i 95% av kampene. Hadde det ikke vært for irens skade i sommer ville nok ryktene rundt ham vært større, så der var nok Klopp og Liverpool heldige som fikk beholde ham.

Etter kveldens oppgjør har den 23 år gamle iren vunnet fire straffesparkkonkurranser for Liverpool. Det er rekord, gjennom klubbens historie. Det som er enda sykere er at det også var hans attende kamp. Kan dette være Kellehers siste sesong i klubben?

CUPKEEPER: Caoimhin Kelleher har utviklet seg til å bli en meget god keeper. Hvor lenge blir han i Liverpool?

To unggutter imponerte stort

Og til slutt må ungguttene også nevnes, selv om et par viste seg mer frem enn andre i kveldens kamp. Bobby Clark virker litt uferdig enda, det samme med Layton Stewart og Melkamu Frauendorf. Stefan Bajcetic hadde mye juniorfeil i kveld, men også en del bra. De to jeg vil gi litt mer tid til er Calvin Ramsay og Ben Doak, som var Liverpools høyreside de siste minuttene.

Ramsay har nok flere vært spent på gjennom hele høsten, og i kveld fikk vi endelig se hvorfor Jürgen Klopp valgte å hente ham i sommer. Det er mot Derby, som er i League One, men det er vel lov å mene at 18-åringen virkelig har noe som de røde trenger?

Trent Alexander-Arnold har ikke hatt sin beste høst, og mange har ment at mangelen på utfordring kan være en del av problemet. Hvor lang tid trenger Ramsay for å pushe ham skikkelig? I kveld spilte 18-åringen voksent, modent og med ro. Det var spesielt i den defensive arbeidet han imponerte mest, selv om han også viste en del offensivt også.

Ben Doak må også få litt skryt. 16 år, ut på sin debut på Anfield, og det første han gjør er er drible seg nedover høyrekanten. Derbys venstreback slet med å holde følge til tider, og skotten gjorde faktisk laget med farlig. Det er et bevis på talent, for guttungen er født i 2005 (!).

Det er selvfølgelig tidlig, og mye kan skje, men det må være lov å være optimistisk på vegne av slike spillere. De to skottene på Liverpools høyreside gjorde arbeidsoppgavene vanskelig for bortelaget, og i deres alder kan man nesten ikke forvente noe mer enn det.