– Vi må akseptere situasjonen vi er i

Mohamed Salah leverte to mål og tre poeng for Liverpool mot Tottenham, men egypteren vet godt hvor laget hans er på tabellen for øyeblikket.

Liverpool ble for sterke, og vant mot Tottenham etter to flotte mål av Mohamed Salah. Det var en ekstremt viktig seier, mot et lag som kan bli konkurrenter i kampen om topp 4 denne sesongen. 

Da må de røde fortsette å levere kamper slik som i går, for det har blitt nok poengtap denne sesongen.

– Vi spilte god fotball, scoret to mål, og vi burde kanskje hatt et til i den andre omgangen. Det viktigste var at vi fikk tre poeng, konkluderte Salah til liverpoolfc.com etter kampslutt.

En av Salahs fremste våpen er hans kjappe bevegelser med ballen inne i motstanderens boks. Det fikk vi et nytt bevis på i London i går kveld. Gårsdagens spiss var fornøyde med egne prestasjoner, mot en av hans favorittmotstandere.

– Det er viktig, for du prøver alltid å kontrollere ballen i et lite rom, for det er ikke mye plass, men mange bein om ballen. Jeg prøver alltid å finne gode førsteberøringer, for å komme til bedre posisjoner. Det klarte jeg i dag.

OVER LLORIS: Franskmannen i Tottenham-buret hadde ikke en sjanse på Salahs flotte avslutning på 2-0 målet.

OVER LLORIS: Franskmannen i Tottenham-buret hadde ikke en sjanse på Salahs flotte avslutning på 2-0 målet.

Et vendepunkt i sesongen

Det var ikke akkurat overraskende at det var nettopp Salah som ble tomålsscorer i går. Egypteren har ofte scoret mot de kvitkledde, selv om det ikke ble mål mot dem forrige sesong.

– Det er en god statistikk. De er alltid en tøff motstander, både her og når vi spiller hjemme. Jeg er alltid fokusert på kampen for å være forskjellen for mitt lag, sa 30-åringen.

I løpet av de siste ukene står Liverpool med seier over Tottenham, Napoli og Ajax, men tap mot Nottingham Forest og Leeds. Det er spesielt, for de røde virker alltid å slå tilbake mot de antatt bedre motstanderne. Salah håper at gårsdagens seier kan snu sesongen for Anfield-klubben.

– Forhåpentligvis. Tidligere var vi ute etter å ikke tape en kamp, men slik er fotballen og nå må vi akseptere situasjonen. Vi har klart å slå tilbake en del ganger denne sesongen, slik som mot Manchester City og Napoli. Vi må bare fortsette å prøve og vinne, avsluttet han.

Vil du gjenoppleve gårsdagens seier? Se høydepunktene fra Tottenham - Liverpool under.