Arthur er foran skjema, og blir i Liverpool ut sesongen

Arthur Melo kommer til å spille i Liverpool ut sesongen.

Det er få som har vært mer uheldig enn Arthur Melo denne sesongen. Brasilianeren ble hentet til Liverpool helt utav det blå på «transfer deadline day» i august.

Han var ikke i kampform da han kom, men spilte sine første minutter som innbytter borte mot Napoli, i den fryktelige kampen i gruppespillet i Champions League, da de røde leverte årsverste og tapte 4-1.

Arthur jobbet veldig hardt for å komme tilbake i form, droppet ferier når de andre spillerne var på landslagsoppdrag, og hentet inn egne fysiske trenere. Han spilte også to ganger for U21-laget for å komme i best mulig form. Så kom det store tilbakeslaget, og midtbanespilleren måtte operere for en stor muskelskade.

Det var snakk om minst tre måneder på sidelinjen, for en spiller de røde hadde hentet inn for en høst der Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita ville miste alle kampene på grunn av sine skader.

Retur til Italia er ikke aktuelt

I denne VM-pausen har vi sett at Arthur, som Diogo Jota, har vært med på treningsleiren til Dubai, selv om de ikke får trent sammen med laget. De har vært med på de sosiale arrangementene, og gjort sitt restitusjonsarbeid i varmen.

Nå har spillerens agent uttalt seg. Han forteller om en spiller som er foran skjema.

– Han er en bestemt gutt, og det viser seg med at han jobber så hardt for å komme tilbake på banen. Han er tre uker foran skjema, sier agenten Federico Pastorello til TuttomercatoWeb. Det var thisisianfield.com som først meldte om saken. 

Han sa videre at Arthur har kommet 30 prosent lenger enn forventet i rehabiliteringen. Dersom det stemmer, anslår thisisanfield.com at han tidligst vil være spilleklar igjen til midten av januar, men det er likevel oppløftende nyheter.

En retur til Juventus i januar er ikke aktuelt.

– Han vil 100 prosent sikkert bli i Liverpool etter januar. Det er et tema som aldri har blitt diskutert. Jeg vet ikke hvem som satte ut ryktene om en mulig retur til Torino, men det stemmer ikke. Det er ikke tema i kontrakten, og det er heller ingen mulighet fordi ingen har stilt spørsmålet, verken Liverpool eller spilleren, sier agentne.